Film van de week 'Gli anni piu belli' in Cinebergen.
Film van de week 'Gli anni piu belli' in Cinebergen. (Foto: Andrea Miconi)

Film van de week: Gli anni più belli

BERGEN - Gli anni più belli (De mooiste jaren) is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden gedurende 40 jaar volgen. Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Naarmate de jaren verstrijken verliezen ze elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar uiteindelijk steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia. Na A casa tutti bene de nieuwe grote Italiaanse bioscoophit van regisseur Gabriele Muccino.

Agenda vr 31 juli t/m vr 7 aug: The Piano (Klassieker): vr 14:30; Dark River: vr 20:00, za 20:30, ma 20:00, do 14:30; Der Fall Collini: za 16:30, vr 20:00; De Beentjes van Sint-Hildegard: zo 11:00; Fahim: zo 15:30, di 20:00, vr 14:30; Madre: zo 20:00, wo 20:00; Pinocchio: di 14:30, wo 14:30; Gli anni più belli: do 20:00.

The Piano

Digitaal gerestaureerd meesterwerk (winnaar van een Gouden Palm en 3 Oscars) van Jane Campion is een groots liefdesverhaal. Met een fenomenale Holly Hunter, Anna Paquin en Harvey Keitel.

Dark River

In het aangrijpende Dark River van Clio Barnard (The Selfish Giant) keert Alice na 15 jaar terug naar haar geboortedorp in Yorkshire en eist de familieboerderij op.

Der Fall Collini

Wanneer de jonge advocaat Caspar Leinen een spectaculaire zaak toegewezen krijgt, blijkt het slachtoffer een oude bekende van hem te zijn.

De Beentjes van Sint-Hildegard

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Vermakelijke tragikomedie over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Fahim

In het waargebeurde hartverwarmende Fahim schopt de jonge gelijknamige asielzoeker het in Frankrijk tot meesterschaker. Gérard Depardieu schittert als schaakmeester Sylvain die de 11-jarige Fahim onder zijn hoede neemt.

Madre

In het onvoorspelbare, subliem geacteerde Madre wordt de Spaanse Elena, die aan de Franse Atlantische kust een strandtent runt, het verleden ingezogen als ze tussen een aantal jongeren op het strand haar tien jaar daarvoor verdwenen zoontje meent te herkennen.

Pinocchio

Een must voor jong en oud is Matteo Garrone’s oogverblindende verfilming van het wereldberoemde klassieke verhaal van de houten pop die tot leven komt.

Reserveer via www.cinebergen.nl en 072 589 63 10.