Dr. Hauschka, de juiste cosmetica voor jouw bewuste leven.
Dr. Hauschka, de juiste cosmetica voor jouw bewuste leven. (Foto: aangeleverd)

Dr. Hauschka cosmetica voor een bewust leven

BERGEN - Bewust leven is actueler dan ooit. We kiezen steeds vaker voor biologische voeding, sporten meerdere malen per week en hechten waarde aan een gezonde geest. Een holistische levensstijl die Dr. Hauschka 50 jaar geleden al nastreefde. Dat lijkt wellicht heel normaal, maar het merk was toentertijd een absolute avant-gardist binnen een maatschappij die geen oog meer had voor natuurlijke producten. Momenteel kunnen we ons dit misschien moeilijk voorstellen. Het nationale verantwoordelijkheidsgevoel groeit met de dag en de vraag naar natuurlijke cosmetica blijft stijgen. Dat cosmetica in een bewust leven past, bewijst Dr. Hauschka maar al te goed.

Van nature kan elke huid zichzelf uitstekend verzorgen én herstellen. Anders dan andere merken helpen de producten van Dr. Hauschka de huid hier optimaal in te ondersteunen. Een unieke benadering, gezien de meeste cosmeticamerken de huid proberen te corrigeren. Dr Hauschka triggert daarentegen de huid om mogelijke huidproblemen juist zelf aan te pakken. Het merk doet dit met enkel het allerbeste uit de natuur en door rekening te houden met natuurlijke ritmes. Als één van de weinige cosmeticamerken adviseert Dr. Hauschka bijvoorbeeld dat je in de nacht beter geen vette verzorging kunt gebruiken, omdat de huid dan het meest actief is en zichzelf van binnenuit reinigt. Volgens het holistische paradigma is alles onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dierproefvrij

Alle producten van Dr. Hauschka zijn 100% dierproefvrij: ze zijn nog nooit uitgetest op dieren, ook niet door derden in opdracht van het merk. Sterker nog, het merk test enkel op mensen die zich hier vrijwillig voor opgeven. De crèmes van Dr. Hauschka zijn gemaakt op basis van plantaardige extracten, zonder synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen en minerale oliën. De huid, ons grootste orgaan, absorbeert ontzettend veel. Als we niet kritisch kijken naar wat we hier op aanbrengen, kunnen er schadelijke chemische stoffen in het lichaam terechtkomen. Daarbij verdwijnen de producten na de dagelijkse reiniging met het spoelwater in de afvoerput en komen ze terecht in de natuur. Met het gebruik van Dr. Hauschka’s natuurcosmetica is dat geen probleem, want de ingrediënten zijn niet schadelijk voor zowel het lichaam als het milieu. Dr. Hauscka is nu verkrijgbaar bij Drogisterij Parfumerie Visser in Bergen.