Toegangskaart voorstelling; ‘In het verborgene, een daad van Verzet’.
Toegangskaart voorstelling; ‘In het verborgene, een daad van Verzet’. (Foto: aangeleverd)

Historische Vereniging draait door

HEILOO - In de filmzaal van het Historisch Museum Heiloo worden unieke, zojuist hervonden, filmbeelden van de intocht van de Engelsen en de Canadezen in mei 1945 gedraaid.

Voor sommige Heilooërs is het een feest der herkenning. Niet alleen de panden aan de Kennemerstraatweg worden herkend maar af en toe wordt ook een familielid of een kennis uit die tijd gezien. De film, met op de achtergrond passende muziek, duurt een kwartiertje en draait continu door. Ander nieuws: Het museum heeft onlangs de beschikking gekregen over een kleine extra ruimte.

Schatkamer

Vrijwilligers van de Vereniging hebben hard gewerkt en in die mooie ruimte kunnen nu kleine, speciale exposities gemaakt worden. In de ruimte die de naam ‘De Schatkamer’ kreeg, zal in de eerste expositie een aantal, door Heilooërs, geschonken objecten te zien zijn. Houd u hiervoor deze krant en de site van de Vereniging www.hvheiloo.nl in de gaten. Ten slotte: Een herinnering aan de toneelvoorstelling van Martine Faber, ‘In het verborgene, een daad van verzet’. Een toneelvoorstelling die gaat over de gevolgen voor latere generaties van verzetsmensen. De Historische Vereniging is zeer verheugd dat zij de voorstellingen heeft kunnen verplaatsen naar de Cultuurkoepel. Gevolg daarvan wel is een aantal nieuwe data. Een avondvoorstelling op 6 november en middagvoorstellingen op 8 en 14 november. Al veel Heilooërs hebben hun kaarten omgeruild, mocht u dat nog niet gedaan hebben kan dat op gieltjes@kpnmail.nl Voor mensen die nog geen kaarten hebben… er zijn nog enkele plaatsen vrij. Toegang € 10,-.


Openingstijden Historisch Museum: dinsdag 19.00-21.00 uur zaterdag en zondag 14.00 tot 17.00 uur. De toegang, met in achtneming van alle geldende coronaregels, is gratis.