Historische Vereniging draait door

HEILOO - In de filmzaal van het Historisch Museum Heiloo worden unieke, zojuist hervonden, filmbeelden van de intocht van de Engelsen en de Canadezen in mei 1945 gedraaid.

Voor sommige Heilooërs is het een feest der herkenning. Niet alleen de panden aan de Kennemerstraatweg worden herkend maar af en toe ook een familielid of kennis uit die tijd. De film, met op de achtergrond passende muziek, duurt een kwartiertje en draait continu door. Ander nieuws: Het museum heeft onlangs de beschikking gekregen over een kleine extra ruimte.

Schatkamer

Vrijwilligers van de Vereniging hebben hard gewerkt en in die mooie ruimte kunnen nu kleine, speciale exposities plaatsvinden. In de ruimte, die de naam ‘De Schatkamer’ kreeg, zijn in de eerste expositie een aantal, door Heilooërs, geschonken objecten te zien. Houd u hiervoor deze krant en de site van de Vereniging www.hvheiloo.nl in de gaten. Ten slotte: De toneelvoorstelling van Martine Faber, ‘In het verborgene, een daad van verzet’. Deze voorstelling gaat over de gevolgen voor latere generaties van verzetsmensen. De Historische Vereniging heeft de voorstellingen kunnen verplaatsen naar de Cultuurkoepel. Gevolg daarvan is een aantal nieuwe data. Een avondvoorstelling op 6 november en middagvoorstellingen op 8 en 14 november. Al veel Heilooërs hebben hun kaarten omgeruild, mocht u dat nog niet gedaan hebben, kan dat op gieltjes@kpnmail.nl. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Toegang € 10,-.


Openingstijden Historisch Museum: di 19.00-21.00 uur za en zo 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.