De dramatische film 'Un amour impossible.
De dramatische film 'Un amour impossible. (Foto: aangeleverd)

Programma Filmhuis Schoorl

SCHOORL - Filmhuis Schoorl is een nieuwe actie gestart: Neem iemand mee en betaal €15 voor twee. Help ons 'door het virus heen' met korting. Bij Filmhuis Schoorl worden vrijdag 25 september de volgende film(s) vertoond: om 15.00 uur 'Un amour impossible' en om 20.00 uur 'Knives Out'.

Help ons 'door het virus heen'

Iets over 'Un amour impossible': in 1959 werkt Rachel als typiste als zij Philippe ontmoet, een charmeur en intellectueel uit Parijs van goede komaf. Hij geeft haar het gevoel dat ze de moeite waard is en opent een nieuwe wereld voor haar. Ze worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Hij laat zich nauwelijks meer zien, nadat Rachel zwanger is geworden en dochter Chantal geboren is. De vasthoudende Rachel doet er meer dan tien jaar over Philippe zover te krijgen dat hij het vaderschap erkent. Dan begint de narigheid pas goed als de jonge tiener Chantal net zo hard valt voor het gevlei van de egocentrische mooiprater Philippe. Het zal ook haar leven tekenen.

‘Knives Out‘

Dat de Agatha Christie-formule nog steeds werkt, bewijst Rian Johnson met dit vernuftige moordmysterie dat de regels van het genre tegelijkertijd eert, bespot en binnenstebuiten keert. Christopher Plummer speelt een succesvolle thrillerschrijver die zijn 85ste verjaardag - omringd door familie - viert in zijn landhuis, maar de daaropvolgende nacht niet overleeft. Aan excentrieke speurneus Daniel Craig de taak om uit te zoeken ‘whodunnit’. Slim geschreven maar aangenaam pretentieloos topvermaak, waar het bonte acteurs ensemble duidelijk met veel lol aan heeft gewerkt.

Meer informatie

Kaarten à €10 (elk 2e kaartje voor de helft van de prijs) kunnen besteld worden op www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een kwartier voor de voorstelling). De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling. Filmhuis Schoorl vertoont wekelijks op vrijdag twee films om 15 uur en om 20 uur in De Blinkerd, Heereweg 150, Schoorl.

Knives Out.