Zeb Koppes.
Zeb Koppes. (Tekst en foto: Yvonne ten Bruggencate)

Heilooër in beeld

Zeb Koppes

Deze keer heeft Yvonnen ten Bruggencate weer een man kunnen strikken voor deze rubriek. "Voor velen een bekende jongeman, met als passie filmen! Altijd interessant om met vakgenoten te praten. Ik heb genoten van deze sessie en Zeb gaat het helemaal maken, dat weet ik zeker!"

Ik ben Zeb Koppes (18), geboren in Alkmaar maar woon al mijn hele leven in Heiloo. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met het schieten van video’s en intussen ben ik al ruim 1,5 jaar trotse eigenaar van Shot by Zeb. Na het behalen van mijn HAVO-diploma ben ik gestart met de opleiding Creative Business. Na 2,5 maand kwam ik erachter dat het niet mijn ding was. Nu focus ik mij vol op mijn toekomst/werk en daar geniet ik intens van.

Wat heeft jou gemaakt tot wie jij nu bent?

Vijf jaar geleden ben ik begonnen met het schieten van video’s en intussen ben ik al ruim 1,5 jaar ondernemer. Hierbij hebben mijn ouders en familie een hele grote rol gespeeld. De drijfveer om te werken aan mijn eigen doelen heb ik overgenomen van mijn opa en oma. Samen met mijn ouders en de meeste mensen om mij heen, die mij onvoorwaardelijk steunen in alles wat ik doe, hebben zij mij toch echt het meeste gemaakt tot wie ik nu ben en hoop ik dat ik ze trots kan blijven maken.

Waar ben je trots op?

Door de jaren heen heb ik hele mooie opdrachten mogen doen voor nog mooiere bedrijven. Sinds kort werk ik ook steeds vaker met mijn vader aan projecten. Hij is al meer dan 22 jaar voice-over en sinds kort ook voor zichzelf begonnen. We hebben nu een aantal projecten samen mogen doen, waaronder een aantal commercials voor radio en tv. Wat veel mensen niet weten, is dat dit allemaal vanuit mijn slaapkamer (inmiddels studio) wordt geproduceerd!

Wat zou je graag nog eens over doen?

Vorig jaar heb ik een periode mogen werken bij AZ. Dé club waar ik al mijn hele leven supporter van ben. Het was echt een droom die voor mij uitkwam en ben trots op het feit dat ik deze kans heb gekregen. Dat was heel erg tof.

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

Ik heb nog zoveel wensen voor in de toekomst en besef dat ik hier nog zeeën van tijd voor heb. Een eigen bedrijfspand (in Heiloo!) staat absoluut bovenaan mijn lijstje. Ook wil ik mij nog meer focussen op projecten die zorgen voor positieve & maatschappelijke impact, hier krijg ik enorm veel energie van. Er staan al een paar hele toffe dingen op de planning!

Welke boodschap zou je mensen willen meegeven?

Ga ten alle tijden achter je dromen en doelen aan! Neem risico's en blijf vasthouden aan wat je graag wil bereiken. Heeft mij tot nu toe enorm geholpen om te groeien op zowel persoonlijk als zakelijk gebied.