Afbeelding
(Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Heilooër in Beeld

Mariska Hoetmer

Deze keer mocht ik langs komen bij Mariska Hoetmer. Vooral bekend als kapster in ons mooie dorp.

Wat moeten wij beslist van je weten?

Ik ben Mariska Hoetmer 53 jaar getrouwd met Edwin Hoetmer. Ik ben moeder van twee kanjers van zonen, Dani 24 jaar en Jip 20 jaar en bovendien heb ik een hele lieve schoondochter, Nina. Vanaf 2001 heb ik de kapsalon Wim de Boer overgenomen waar ik als 15 jarig meisje ben begonnen. Ik heb heel veel kappers wedstrijden in het herenvak gedaan en ik heb daar ook de nodige titels binnen gehaald. Hier is mijn passie voor het kappersvak begonnen.

Wat heeft jou gemaakt tot wie jij nu bent?

In 1996 hebben mijn man en ik een zwaar auto ongeluk gehad. Ik was op dat moment zwanger van de oudste (Dani). De gevolgen van het ongeluk dragen wij nog dagelijks met ons mee, maar het heeft ons gek genoeg ook verrijkt. Wij kunnen nu veel meer van de kleine dingen om ons heen genieten en daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Waar ben je trots op?

Ten eerste op mijn man en kinderen! Ten tweede op mijn bedrijf en de haarwerkstudio waar ik haarwerken (pruiken) maak en lever voor mensen met haar ziektes zoals alopecia of kaalheid door chemo. Dit is voor mij een extra aanvulling op mijn vak en creativiteit. Oplossingen bedenken vind ik een uitdaging. De dankbaarheid die je krijgt is onbetaalbaar. Dat je echt wat voor iemand kan betekenen in een voor hen zwarte periode van hun leven. Een stukje van hen zelf terug geven en ze weer mooi en stralend de deur uit laten gaan, daar ben ik trots op!

Wat zou je super graag nog eens overdoen?

Aantal jaren geleden zijn we met het hele gezin naar Amerika geweest. Dit was voor ons allemaal een prachtige ervaring, dat zou ik nog wel een keer over willen doen.

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

Dat in ieder geval mijn kinderen kunnen gaan doen wat ze het allerliefste willen gaan doen. Dani werkt in de gevangenis als bewaarder en IBTer en hij wil nog wel doorgroeien bij justitie. Jip is muzikant en hij wil zoveel mogelijk op het podium staan en optreden. Helaas is dat in deze coronacrisis helemaal weggevallen voor hem.

Mijn man en ik werken samen in de kapsalon. Mijn man als barbier en ik als kapster en haarwerker en hoop dat in de toekomst nog lang samen te mogen doen.

Welke boodschap wil je de lezers meegeven?

Kijk naar wat je hebt, niet naar wat je niet hebt en je zult beseffen dat je een rijk mens bent.

Wat wil je nog vertellen?

Dat wij een groene en duurzame kapsalon zijn. We hebben een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar biodynamische producten. Veel beter voor de gezondheid voor de klant en voor ons. Geen moment spijt van gehad.