De bewoners konden genieten van de gezongen kerstliedjes.
De bewoners konden genieten van de gezongen kerstliedjes. (Foto: aangeleverd)

Meander brengt lichtpuntjes naar De Loet


HEILOO - Op 15 december bezorgde groep 8 van de Meander al zingend 185 kerstlichtjes bij verzorgingstehuis De Loet in Heiloo. De kerstlichtjes zijn gemaakt door alle kinderen van de school.

Marieke Grijpma, directeur van OBS Meander vertelt: “Het kerstthema op school is ‘Lichtpuntjes’. In een jaar met veel eenzaamheid als gevolg van de coronamaatregelen, willen we als school wat lichtpuntjes brengen aan de mensen die het juist kunnen gebruiken. Alle kinderen hebben op school een glazen potje versierd en voorzien van een kerstwens. Vervolgens heeft groep 8 heeft deze kerstlichtjes aangeboden aan de bewoners van verzorgingstehuis De Loet. Het aanbieden van de lichtjes stond eigenlijk gepland op woensdag, maar dit kon gelukkig een dag eerder plaatsvinden in verband het plotselinge sluiten van de basisscholen.

Genieten

In een lange sliert liepen de kinderen van school naar De Loet toe. Veel bewoners konden vanuit de woonkamer of vanaf het balkon genieten van de kerstliederen die gezongen werden en waren dankbaar voor deze mooie geste.

Fijne kerst

“We hopen dat alle lichtjes een mooie plekje krijgen bij de Loet, zodat de bewoners weten dat er een heleboel kinderen in Heiloo aan hen denken en hen een hele fijne kerst wensen.”

In een lange sliert liepen de kinderen van school naar De Loet toe.
Alle kinderen hebben op school een glazen potje versierd.