Gemeente Heiloo past vanaf 1 januari inzameling restafval aan

HEILOO - De gemeente Heiloo verandert de afvalinzameling. Ook verandert hoe de kosten daarvan doorberekend worden aan de inwoners.

De tarieven voor afvalinzameling stijgen in het hele land. Alle gemeenten hebben te maken met hogere kosten voor de verbranding van restafval door de vuilverbrandingsinstallaties. Daarbovenop heft het Rijk steeds meer verbrandingsbelasting voor restafval. Het doel van het Rijk is om in vier jaar de huidige 200 kilo restafval per huishouden terug te brengen naar 30 kilo.

Afvalstoffenheffing

Vanaf 1 januari is de afvalstoffenheffing anders opgebouwd. Tot nu toe betaalde u één vast bedrag per jaar, ongeacht hoe goed het afval gescheiden werd. In de nieuwe situatie gaat dit vaste bedrag omlaag. Daarnaast betalen mensen per keer dat ze de restafvalcontainer aan de weg zet. Goed afval scheiden loont dan dus. Basistarief : € 179,35 voor 1-persoonshuishouden en € 283,90 voor meerpersoonshuishouden. Per leging: 140 l container € 3,50 en 240 l container € 6,00.Per inworp ondergrondse restafvalcontainer met pasje: € 1,00.

Meer info op heiloo.nl.