Erwin en Marja Palsma moedig voorwaarts in Egmond aan Zee
Erwin en Marja Palsma moedig voorwaarts in Egmond aan Zee (Foto: Ed Bausch)

“Nu zeggen we: hoe was jouw dag?”

EGMOND AAN ZEE - Het is het verhaal van hard werken en toch je zaak kwijtraken. Het verhaal van met elkaar als gezin door een niet makkelijke periode gaan. Het verhaal van een kleine zelfstandige zaak ten opzichte van de opkomende winkelketens en bestellingen via internet. Het verhaal van één voor allen en allen voor één in Egmond aan Zee. Na de zomer van vorig jaar konden Erwin en Marja Palsma niet anders dan hun zaak aan de Voorstraat in het levendige Egmond aan Zee sluiten. 97 jaar bestond de zaak. “Ik moest een familiebedrijf beëindigen”, zegt Erwin. “Dat gaf veel pijn, maar het kon niet anders. De viering van 100 jaar drogisterij Palsma was niet haalbaar, ondanks alle vaste en geliefde klandizie.”

Door: Ed Bausch

“s Avonds hebben we elkaar nu echt wat te vertellen”

Voor veel winkeliers in de kustregio is het herkenbaar: in de zomer moet je ‘het’ verdienen. Om de winter door te komen en om met voldoende vertrouwen aan een nieuw jaar te beginnen. En dat vertrouwen sleet al een paar jaar.

De wil

“Je wilt zo graag, je houdt van je zaak en de producten, van je klanten, van je medewerkers. Je weet dat je misschien niet op zult kunnen tegen winkelketens, tegen de supermarkt met een makkelijke selectie drogisterij-artikelen, tegen bestellingen via internet.


Lees verder op pagina 12