Khada en Krishna danken hun supporters, familie, vrienden, bekenden, nieuwe buurvrouw Monique Dekker en vooral alle trouwe klanten voor hun steun in deze moeilijke situatie.
Khada en Krishna danken hun supporters, familie, vrienden, bekenden, nieuwe buurvrouw Monique Dekker en vooral alle trouwe klanten voor hun steun in deze moeilijke situatie. (Foto: Aangeleverd)

Indisch Restaurant Deurali: goede service en smaakvolle gerechten

HEILOO - Deurali Restaurant Heiloo opende onlangs de deuren en heeft al heel wat tevreden klanten. "In korte tijd zijn er al veel mensen geweest, die tevreden waren met onze goede service en smaakvolle gerechten", vertelt eigenaar Khada Ghimire met een glimlach. "Ze komen daarom graag bij ons terug." In deze lastige tijd geeft dat vertrouwen voor dit nieuwe restaurant waar Indiaas, Bhutanees en Nepalees eten wordt geserveerd.

Er is veel gebeurd in het leven van Khada, voor hij de keuze maakte tot een eigen restaurant. Hij is geboren in Bhutan, waar in 1990 een burgeroorlog uitbrak. In 1992 vluchtte hij met zijn familie naar Nepal, groeide op in een vluchtelingenkamp en verbleef daar 18 jaar. Hij woonde in een huis waar alles was gemaakt van bamboe: de muren, het dak en de ramen. Hij ging er naar school, deed een vervolgopleiding en werd leraar. Hij gaf les aan kinderen van acht tot veertien jaar.

Leren koken

In 2010 nodigde de Nederlandse regering zijn familie uit naar Nederland te komen, waar hij, na een periode in een AZC, in Zaandam kon wonen. Hij leerde de taal, deed de inburgeringscursus en volgde een opleiding tot process operator. Maar hij hield van koken, als klein kind al, en naast de opleiding vond hij een baantje in een Indisch restaurant. "Daar leerde ik koken. Ik haalde mijn Horeca-diploma en later ook het diploma voor Sociale Hygiene. Maar ik werkte veel en mijn kinderen vroegen steeds waarom ik zoveel weg was. Daarom leek het mij goed om voor mezelf te beginnen. Mijn vrouw had ook horeca-ervaring en die stond erachter."
Na een zoektocht, kwamen ze het pand in Heiloo tegen; de ideale plek om te beginnen. Er was ook nog geen Indisch restaurant in Heiloo.

Uitgebreide kaart

Restaurant Deurali biedt een uitgebreide kaart (http://www.deuraliheiloo.nl/menu/) met typisch Indiase, Bhutanese en Nepalese gerechten. Voor iedereen wat wils: kip, lam, vis- en vegetarische menu’s, te bestellen van mild tot pittig. Naast typisch Indiase gerechten (Curry, grillgerechten uit de Tandoori en Nanbrood) proef je door de speciale kruiden de invloeden van Nepal en het naastgelegen koninkrijk Bhutan.

Afhalen en evenementen

Op dit moment kunnen nog steeds gerechten afgehaald worden. Daarnaast verzorgt Deurali graag gerechten voor evenementen, privé of voor bedrijven. Het restaurant is gevestigd aan de Raadhuisweg 8, Heiloo. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 17.00-22.00 uur. Whatsapp en tel.: 06 - 14113942. Email: deurali.heiloo@gmail.com.