Lisa Peterzon.
Lisa Peterzon. (Tekst en foto: Yvonne ten Bruggencate)

Heilooër in beeld: Lisa Peterzon

Vandaag een getalenteerde jongedame in de spotlights. Make-up is haar passie! Als 6-jarige maakte zij haar moeder al regelmatig op en ze heeft de kwasten nooit meer losgelaten. Hier is Lisa Peterzon. Werkzaam als Muah/visagiste1.

Wie ben jij?

Ik ben 19 jaar en heb al sinds ik klein ben een passie voor make up. Vandaar dat is visagiste ben geworden. Ik doe verschillende dingen, maar alles omdat ik het leuk vind. Als ik het gevoel heb dat ik het leuk ga vinden en ik wil het, dan doe ik het en dan zorg ik wel dat het lukt.

Wat heeft jou tot wie jij nu bent?

School is niet altijd mijn ding geweest, ik kon daar moeilijk mn draai vinden. Ik was niet slecht in de vakken, maar was in de dingen die je niet leert op school een stuk beter. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu wel precies weet wat ik leuk vind en wat ik graag wil.

Waar ben je trots op?

Moeilijke vraag! Ik denk op het werk wat ik nu doe. Ik werk deels in een drogist en deels als visagiste. Ik ga op dit moment niet naar school, maar ben heel dankbaar met alle leuke dingen die ik mag doen.

Wat zou je graag nog eens overdoen?

Ik heb echt intens genoten van mijn visagieopleiding, ik voelde me daar echt op mijn plek. Ik heb daar enorm veel geleerd en dat is echt wel iets wat me voor een groot deel heeft gevormd.

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

Dat ik kan blijven doen wat ik leuk vind en mezelf verder kan blijven ontwikkelen.

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven?

Doe alsjeblieft dat waar je hart ligt en geniet daarvan. Volg je gevoel en doe wat jij voelt dat goed is.

Ben ik nog iets vergeten te vragen dat je graag zou willen vertellen?

Ik hoop dat ik mijn werkzaamheden als visagiste steeds verder kan uitbreiden, want dat is echt mijn passie.