Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Voordelige inkoopactie woningisolatie

HEILOO - De gemeente Heiloo start in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoop voor woningisolatie. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. De aanvraag kan worden gedaan via de website www.duurzaambouwloket.nl/heilooisoleert. Het aanbod geldt tot 31 januari 2021.

Samen naar een energiebestendige toekomst

De inkoopactie wordt georganiseerd omdat de gemeente bewoners graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Een groot deel van de oudere woningen is bij de bouw slecht of weinig geïsoleerd. Een groot aantal woningbezitters heeft hierdoor onnodig veel stookkosten en het is daarnaast schadelijk voor het milieu. In 2050 zijn alle woningen van het aardgas af en energie besparen is een goede eerste stap naar een energiebestendige toekomst.

Scherpe prijs

Er wordt samengewerkt met gerenommeerde regionale isolatiebedrijven die een scherp geprijsd aanbod op maat maken. Zij komen geheel vrijblijvend langs voor het maken van een offerte. Het bedrijf houdt zich tijdens de bezoeken aan de RIVM-richtlijnen. Aanmelden kan tot 31 januari 2021 via www.duurzaambouwloket.nl/heilooisoleert.

Online bewonersavonden

Inwoners kunnen zich dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 november (telkens van 20.30 tot 21.15 uur) laten informeren over isolatiemaatregelen tijdens een online bewonersavond. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de meerdere subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook is er een mogelijkheid om vragen te stellen via een live chat. Meedoen? Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl/webinar-heilooisoleert.

Subsidieregeling

Binnen de gemeente start binnenkort een vernieuwde subsidieregeling energiebesparende maatregelen, met een maximum van 2.500 euro subsidie per woning. Houd de website van de gemeente in de gaten voor meer details. Daarnaast kan men ook gebruikmaken van € 70,- cashback via de RRE-subsidieregeling. Deze is aan te vragen op de aanschaf van energiebesparende maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop. Kijk voor meer informatie op https://www.duurzaambouwloket.nl/rre-heiloo. Ook via de RVO en de SEEH zijn subsidies aan te vragen. Wilt u weten voor welke subsidie u in aanmerking komt? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.