Doe net als Juliën en Françoise en dans jezelf gelukkig.
Doe net als Juliën en Françoise en dans jezelf gelukkig. (Foto: Aangeleverd)

Dansen maakt gezond en gelukkig

REGIO - Dansen geeft energie, maakt endorfine aan in de hersenen en is goed voor lichaam en geest. Voordat je je dus zo dadelijk aanmeldt voor een gratis proefles van Sizzling Salsa, is het goed om even te lezen wat dit jou allemaal oplevert…

Dansen geeft zelfvertrouwen: Het is bewezen dat mensen die dansen lekkerder in hun vel zitten, meer glimlachen, rechter op lopen en krachtigere passen nemen. Dansen maakt vitaler: het vergroot je snelheid en uithoudingsvermogen. Je traint je reactievermogen door de ritmische bewegingen en je coördinatie verbetert.

Dansen traint de hersenspier: dansen wakkert de nieuwsgierigheid aan en daagt je grijze massa uit actief te blijven en nieuwe verbindingen te leggen. Dansen maakt gelukkig: tijdens dansen wordt endorfine aangemaakt, één van de gelukshormonen in onze hersenen. Dit zorgt voor het uitbundige gevoel na een stevig potje zwieren.

Gratis proeflessen

Gun jij jouw lichaam en geest al die positiviteit? Meld je dan aan voor een gratis proefles bij Sizzling Salsa! Woensdag 25 november is er vanaf 19.15 uur salsa-partnerdansen in Podium Victorie in Alkmaar. Dinsdag 8 december is er Salsa Solo (los dansen voor dames), vanaf 19.15 uur in de zaal aan de Sneeuwgansstraat 18 in Alkmaar. Aanmelden kan via info@sizzlingsalsa.nl of telefonisch bij Marianne Greiner via 06-40308610. Meer info op www.sizzlingsalsa.nl.