Verpleeghuis Oudtburgh van Magentazorg is coronavrij
Verpleeghuis Oudtburgh van Magentazorg is coronavrij (Foto: Richard Rood)

Opluchting: verpleeghuis is coronavrij

BERGEN - De afgelopen weken had verpleeghuis Oudtburgh van Magentazorg te maken met veel coronabesmettingen. Magentazorg is verheugd te kunnen melden dat er op dit moment – 9 november 2020 - geen besmettingen onder de bewoners van Oudtburgh meer zijn. De afgelopen periode is met man en macht gewerkt om het coronavirus in locatie Oudtburgh onder controle te krijgen.

Magentazorg is uiteraard opgelucht en blij met deze ontwikkeling en bedankt haar medewerkers voor hun enorme inzet en grote toewijding. De cohort-verpleging - speciale verpleging van bewoners die met het virus besmet waren - is beëindigd op een deel van de afdelingen op de locatie. Drie afdelingen van de locatie blijven conform de RIVM maatregelen nog in cohort tot minimaal 24 november. Uiteraard zullen de vooruitzichten wijzigen indien er zich weer besmettingen voordoen. Op de afdelingen waar de cohort-verpleging is beëindigd, wordt weer reguliere zorg verleend, conform de richtlijnen van het RIVM. Tevens worden nieuwe bewoners opgenomen onder het geldende coronabeleid. Bezoek behoort weer tot de mogelijkheden. Het maken van een afspraak is niet meer noodzakelijk en per dag is één bezoeker per bewoner welkom. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van bewoners en medewerkers voor Magentazorg voorop.

Maatregelen

Daarom vraagt de organisatie bezoekers om zich maximaal aan de regels te houden om nieuwe besmettingen te voorkomen. Op de afdelingen waar de cohort-verpleging nog niet is beëindigd, gelden nog beperkende maatregelen waaronder het maken van een afspraak voor bezoek en het dragen van beschermende kleding.