In de binnentuin van de Prins Hendrikstichting
In de binnentuin van de Prins Hendrikstichting (Foto: Ed Bausch)

Zwaaiend meezingen vanachter de ramen

EGMOND AAN ZEE - “11 november is de dag”, zo klonk het dinsdag toch nog in veel straten in de gemeente na het vallen van de schemering. In Egmond aan Zee was het in de ochtend al feest, toen de jongsten van openbare basisschool De Driemaster hun repertoire aan Sint Maarten-liedjes gingen zingen in de binnentuin van de Prins Hendrikstichting, met de bewoners achter hun open raam. Dat werd enorm gewaardeerd en het kon allemaal coronaproof.

DOOR: ED BAUSCH

LEERLINGEN VAN DE DRIEMASTER ZONGEN VOOR DE PRINS HENDRIKSTICHTING IN EGMOND AAN ZEE

Vakleerkracht Mieke Rozing van de Kunstkoets had met de leerlingen gewerkt aan speciale lampionnen, met petflessen als basis. En ook al was het klaarlichte dag en brandden er geen kaarsjes: de stoet zag er heel feestelijk en blij uit, op de wandeling van de school naar het naastgelegen verzorgingstehuis. Zo kon de school toch iets doen aan het novemberfeest en voor de bewoners. Op een aantal plaatsen in de binnentuin werd er door de kinderen luidkeels gezongen en kregen ze applaus en versnaperingen als beloning. Hier en daar klonk er vanuit een raam een meezingstem. Een dag eerder was het feest al gevierd op school. De leerlingen van groep acht hadden zich overal in de school verstopt en de zangers konden aankloppen en zingen en kregen dan snoepgoed, ter beschikking gesteld door de ondernemers van Egmond Actief.

Onze school zoekt altijd verbinding met het dorp

Lezen als tegenhanger van schermtijd

"De 76 leerlingen op onze school komen allemaal uit Egmond aan Zee”, zegt Rob de Boo. De Schoorlaar is sinds zes jaar directeur op de openbare basisschool in het zeedorp. Rob (Amsterdam, 1959) ging in 2008 werken voor de overkoepelende beheerstichting Intergemeentelijke Stichting voor Openbaar Onderwijs met 19 scholen in dorpen rond Alkmaar. "Onze school zoekt altijd de verbinding met het dorp. Wij zijn sterk in een goed pedagogisch klimaat voor de kinderen. We willen graag dat ze zich hier prettig voelen. Lezen is bij ons heel belangrijk.”

Lees verder op pagina 2

Directeur Rob de Boo trots op de bibliotheek in De Driemaster
Meezingen op 11 november