Mike van Vliet voor de E-bike Store.
Mike van Vliet voor de E-bike Store. (Foto: aangeleverd)

Fiets fluitend naar je werk

HOORN / ALKMAAR - Fietsen naar je werk is gezond, goed voor het milieu en zorgt ervoor dat je de dag energiek begint. Door de (high speed) e-bike worden afstanden voor woon-werkverkeer van 10 tot 20 kilometer steeds makkelijker overbrugbaar. Steeds meer bedrijven stimuleren medewerkers om de fiets te pakken naar het werk. Dit komt mede door de interessante leasefiets-regeling.

Mike van Vliet van E-bike Store legt uit wat het voordeel is van de nieuwe fiscale regels voor de fiets van de zaak: "Vanaf 2020 geldt een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Die regeling maakt een eind aan allerlei administratieve ballast. Voordat deze nieuwe regeling werd ingevoerd, moest je namelijk voor het belaste ‘loon in natura’ voor het mogen gebruiken van een fiets van de zaak exact bijhouden. Maar dat hoeft niet meer."

Vast bedrag per maand

Hij vervolgt: "Om dit administratief makkelijker te maken is per 2020 een vast bijtellingspercentage van zeven procent ingevoerd. Dit betekent dat een organisatie een zakelijke leasefiets kan aanbieden voor een vast bedrag per maand. Dit leasebedrag wordt verrekend met het brutosalaris van de medewerker. De werknemer heeft een vrije fietskeuze en onderhoud, verzekering en pechhulp zitten in het maandelijkse leasebedrag. Voor een e-bike van 2500 euro zal de netto bijdrage, afhankelijk van salarisschaal, ongeveer 54 euro per maand zijn. Organisaties kunnen op deze manier investeren in vitalere medewerkers en een nog duurzamere bedrijfsvoering."


Meer weten over deze zakelijke leasefiets-regeling? Kijk dan op www.ebikestore.nl.