"Door de eenzaamheid te doorbreken laat je zien dat je in deze zorgelijke tijd nog weerbaar bent."
"Door de eenzaamheid te doorbreken laat je zien dat je in deze zorgelijke tijd nog weerbaar bent." (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Rubriek Arie Bax krijgt vervolg

HOORN - De wekelijkse rubriek 'Weg van de digitale snelweg' van Arie Bax (80) uit Hoorn krijgt vanaf vandaag een vervolg met het verhaal 'Een kinderdrama'. Dit verhaal gaat over een klein meisje dat door haar overspannen moeder met de boodschap 'om maar naar haar grootouders te gaan', de deur uit wordt gestuurd. "Door de corona-uitbraak is het isolement van ouderen nóg groter geworden", zegt Arie. "Met dit vervolgverhaal hoop ik deze groep ouderen, die vaak 'niets' hebben met de moderne vorm van communicatie - zoals mobiele telefoon en internet - te kunnen bereiken. Bovendien hoop ik dat ook andere mensen hun verhaal willen vertellen."

Eenzaamheid doorbreken

De naam van de rubriek zegt al genoeg: 'Weg van de digitale snelweg'. Een mooi vervolgverhaal dat gewoon op papier in deze krant te lezen is. Arie: "Ik weet zeker dat er mensen zijn die, als ze dit verhaal gelezen hebben, denken: ik weet zelf ook wel zo'n verhaal. Het zou leuk zijn als die vertellingen in de krant worden opgenomen. De redactie van het Hoorns Nieuwsblad kan daar uiteraard bij helpen. Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor die vervelende eenzaamheid voor een belangrijk deel naar de achtergrond kan verdwijnen. Door de eenzaamheid te doorbreken laat je zien dat je in deze zorgelijke tijd nog weerbaar bent."


Ook een verhaal te vertellen? Of reageren op het verhaal van Arie? Neem contact op met het Hoorns Nieuwsblad via 0226-333572. Een brief sturen kan ook: Rodi Media, Hoorns Nieuwsblad, t.a.v. Annemieke Ooms, Broeker Werf 8, 1721 PC Broek op Langedijk.

Wie een mailtje kan sturen, kan dat doen naar redactie.hrn@rodi.nl.