Katya: "Ik vind het leuk om kinderen enthousiast te maken om creatief aan de slag te gaan."
Katya: "Ik vind het leuk om kinderen enthousiast te maken om creatief aan de slag te gaan." (Foto: Theo Annes)

'Even weg van hun beeldscherm'

HOORN - Aan de Kerkstraat, midden in het centrum van Hoorn, is maandag 2 november Katya's Kidsclub geopend. Een plek waar kinderen tussen de vier en twaalf jaar na schooltijd heerlijk kunnen spelen en knutselen.

Katya's Kidsclub in hartje Hoorn geopend

Oprichtster van de kidsclub is Katya, die oorspronkelijk uit Rusland komt en nu negen jaar in Nederland woont. In het dagelijkse leven is zij moeder en marketeer voor kleine ondernemingen. Ze vertelt: "Katya's Kidsclub bestaat voor mij uit passie, creativiteit, flexibiliteit en plezier om met kinderen te spelen.
Het idee voor de knutselclub is ontstaan vanuit het idee om kinderen achter het beeldscherm vandaan te halen en enthousiast te maken om creatief bezig te zijn. Denk aan knippen, plakken, schilderen, tekenen en werken met kleine onderdelen. Het helpt niet alleen om de creativiteit te stimuleren, maar is ook goed voor hun fijne motoriek. Creatief bezig zijn zorgt voor verbetering van de concentratie, is goed voor de hersenontwikkeling én kinderen leren beter schrijven."

Trots

"Onderwijs vind ik erg belangrijk en ik wil graag van mijn kant ook iets toevoegen", gaat Katya verder. "Daarom wil ik graag samen met kinderen eduacatief knutselen, waar ook een verhaal bij hoort. Afgelopen week hadden wij het over de levenscyclus. Elke week komt er een nieuw thema en elke dag maken we iets anders. Elke knutselmiddag in Katya's Kidsclub is een mini-workshop." De activiteiten bij de kidsclub worden aan de leeftijd van de kinderen aangepast. "Ik vind het belangrijk dat de oudere kinderen de jongere kinderen helpen", benadrukt Katya. "Het is heel mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen werken en trots hun kunstwerkjes mee naar huis nemen."

Pinata maken

Naast de knutselmiddagen worden in het weekend ook workshops georganiseerd voor kinderen vanaf zeven jaar, zoals matroesjka schilderen en een pinata maken. Houd de website en Instagram van Katya's Kidsclub in de gaten!

Kleine groepjes

Zet het beeldscherm uit en kom lekker spelen en knutselen in het hartje van Hoorn. Er zijn veel soorten knutselmaterialen, maar er is ook een speelhoek met allerlei speelgoed en puzzels. In de pauze krijgen de kinderen limonade en iets lekkers. Katya werkt met kleine groepjes van zes kinderen. Daarom is reserveren belangrijk. Dat kan via www.katyakidsclub.com. Kijk ook op Instagram: www.instagram.com/kidsclub_hoorn/ .


Het adres is Kerkstraat 2 in Hoorn. Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 16.45 uur.