Er zijn al heel wat boekpakketten besteld en opgehaald.
Er zijn al heel wat boekpakketten besteld en opgehaald. (Foto: aangeleverd)

Blijf lezen bij de bibliotheek via AfhaalBieb

HOORN - De Bibliotheek Hoorn moest donderdag 5 november haar deuren sluiten, maar gelukkig kunnen klanten nog blijven lenen en lezen door de AfhaalBieb die meteen van start ging op 5 november. Er zijn al heel wat pakketten besteld en opgehaald. Ook de verrassingspakketten zijn populair onder de klanten. "Ik probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de klant zodat het boekenpakket in de smaak valt. Het voelt iedere keer weer alsof ik een cadeautje maak voor de klant", aldus een medewerker van de Bibliotheek Hoorn.

Hoe werkt de Afhaal Bieb? Ga naar www.bibliotheekhoorn.nl/afhaalbieb, hier staat alles beschreven. Een boekenpakket bestellen kan op twee manieren. Via inloggen en reserveren kunnen klanten exact de titels aangeven die zij willen lezen. Eigenlijk de manier waarop altijd gereserveerd wordt. De bieb stuurt een bericht als de boeken klaarstaan.

Verrassen

Klanten die wel weten welk genre ze willen lezen, maar niet welke titels, kunnen op de website het bestelformulier invullen en zich laten verrassen door de ervaren medewerkers van de bibliotheek. Zij gaan op zoek naar titels die bij de klant passen. Een soort persoonlijke shopper op afstand. Ook is het mogelijk om alles over te laten aan de professionele medewerkers van de bibliotheek; kies dan voor een verrassingspakket. Spannend en misschien wel heel inspirerend! Klanten krijgen ook dan een berichtje wanneer zij het boekenpakket kunnen ophalen in hun vestiging.


Zelf reserveren in de catalogus? Op de inspiratiepagina's zijn tientallen genrepagina's te vinden die kunnen helpen bij het kiezen van boeken. Ga voor leestips naar www.bibliotheekhoorn.nl/lenen/collectie .