Stadsorganist Mark Heerink.
Stadsorganist Mark Heerink. (Foto: Aangeleverd)

Lunchconcert in de Koepelkerk

HOORN - Stadsorganist Mark Heerink geeft woensdag 29 juli van 13.00 tot 13.30 uur een lunchconcert op beide orgels van de Koepelkerk. De organisator van dit concert, Stichting Concertfonds Hoornse Orgels, draagt zorg voor een veilig concert volgens de corona-maatregelen.

Mark Heerink heeft een afwisselend programma samengesteld met muziek uit de 16e en 17e eeuw afkomstig uit Nederland, Spanje, Portugal, en 20e eeuwse muziek uit Frankrijk.

Heerink speelt onder andere werk van de Spaanse componist Francisco Peraza en van de Portugese componist van Pedro de Araujo wordt er vervolgens een Batalha uitgevoerd: een in muziek uitgebeelde veldslag.

Met twee composities van de Franse componist Louis Vierne wordt een sprong gemaakt naar de 20e eeuw. De overweldigende Improvisation sur le Te Deum van de Franse componist Charles Tournemire uit 1937 zorgt tot slot voor een spectaculaire afsluiting van het concert.

Reserveren

Het publiek kan de verrichtingen van de organist volgen op een groot scherm. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15 in Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden. U moet van te voren wel een plaats reserveren en dat kunt u doen door een mail te sturen naar m.heerink@planet.nl. Voor meer informatie kunt u kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl.

Afbeelding
Afbeelding