Historische Tuin in Blokker. (Foto: aangeleverd)
Historische Tuin in Blokker. (Foto: aangeleverd)

I have a dream

Ingezonden

Als enthousiaste volkstuinder op Westerhout 2 (volkstuin achter Plukkerspad in Zwaag, maak ik mij grote zorgen over de dollartekens van de gemeente Hoorn. Het gemis in de toekomst van nog meer openbaar groen en volkstuinen bracht mij tot het schrijven van het volgende:


I have a dream


Ik droom dat bij elke school in de gemeente Hoorn schooltuinen zijn en zie kinderen enthousiast bezig met het kweken van groente, kruiden en bloemen. Dit gebeurt onder leiding van inspirerende ouders en grootouders.

Ik droom dat in elke woonwijk van de gemeente Hoorn een volkstuincomplex is, waar inwoners met veel plezier groente, kleinfruit, kruiden en bloemen kweken. Een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden.

Psychische ziekten dalen in de gemeente Hoorn met 85 procent!

De volkstuintjes langs het Plukkerspad (Westerhout 1) liggen er nu al twee jaar verpauperd bij. Op Westerhout 2 houden nog zeven tuinders moedig vol, te midden van de rust, stilte en de vogels (waaronder putters en ijsvogels), vlinders en insecten, in afwachting van een vervangende volkstuin in een verre wijk.

Laten wij met elkaar dit prachtige stuk land rondom de Historische Tuin aan de Koewijzend met respect voor Moeder Aarde inrichten:

- schooltuinen

- speeltuin voor groot en klein

- volkstuincomplex

- trimparcours

- voedselbos

- water en veel groen

Een oase van groen te midden van zoveel beton, stenen en tegeltuinen.


Een zeer bezorgde inwoner,

Aafke Bruijn