De Ferrari uit 1987 die onlangs uit het IJ werd opgevist, is nu een bijzondere bezienswaardigheid bij De Ooyevaar in Blokker. (Foto: aangeleverd)
De Ferrari uit 1987 die onlangs uit het IJ werd opgevist, is nu een bijzondere bezienswaardigheid bij De Ooyevaar in Blokker. (Foto: aangeleverd)

Minimaal tweehonderd euro voor oude auto

BLOKKER - De Ooyevaar in Blokker heeft sinds 1984 een betrouwbare naam opgebouwd met betrekking tot de inkoop van auto’s en schadeauto’s. Van maandag 10 tot en met zaterdag 21 augustus komt De Ooyevaar met een aantrekkelijke actie: wie een oude auto bij het bedrijf aflevert, krijgt in plaats van honderd euro nu minimaal tweehonderd euro voor de auto!

De sloop- of schadeauto kan ingeleverd worden bij het autodemontagebedrijf aan de Gildenweg 33 in Blokker. De auto dient wel compleet te zijn. Over het algemeen wordt meteen contant afgerekend.

Verdronken Ferrari

Wie bij De Ooyevaar langskomt, kan meteen de Ferrari Mondial uit 1987 bewonderen, die afgelopen juni uit het IJ bij Amsterdam werd opgevist. "Die Ferrari is inmiddels wereldnieuws geworden", lacht eigenaar Lowie Hoedt jr, die het bedrijf samen met zijn vader Lowie sr runt. "Er is heel veel interesse in de auto. Toen eenmaal bekend werd dat de auto bij ons staat, werd ik helemaal platgebeld door verzamelaars, kunstenaars en liefhebbers. Op dit moment is de Ferrari een mooie bezienswaardigheid bij de ingang van ons pand. Hij wordt sowieso niet gesloopt. Op dit moment zijn we in gesprek met Artis, waar de auto hopelijk een plek kan krijgen in een aquarium. We wachten het af. Dat zou in ieder geval een mooie bestemming zijn."


Nieuwsgierig naar de rode bolide?

Kom langs bij autodemontagebedrijf De Ooyevaar, Gildenweg 33 in Blokker. Telefoon: 0229-262182. Meer informatie: www.deooyevaar.nl