Het team dat de Lappensale organiseert. (Foto: aangeleverd)
Het team dat de Lappensale organiseert. (Foto: aangeleverd)

Geen Lappendag, wél Lappensale

HOORN - Hoorn is onder meer bekend vanwege de jaarlijkse megakermis en - op de laatste dag- Lappendag. De kermis gaat komend weekend in verkleinde vorm door, maar dit jaar geen Lappendag, en dat terwijl de meeste winkels nog vol liggen met hun zomervoorraad. Daar moet toch een oplossing voor zijn? Zo zijn de Hoornse ondernemers Annet, Marie France, Claudia en Sophie begonnen met een plan om de binnenstad van Hoorn uit de brand te helpen. Elk jaar leven de winkeliers in Hoorn toe naar hét moment om de laatste restanten weg te kunnen werken; Lappendag.

Tien dagen de leukste koopjes bij Hoornse winkels

De laatste maandag van de kermis, waarop de winkels vroeg in de ochtend hun deuren openen, de scherpste koopjes op hun kramen uitstallen en het winkelend publiek massaal de Hoornse binnenstad bezoekt. Uiteraard snapt iedereen dat die drukte in verband met het coronavirus dit jaar niet mogelijk is. Maar hoe komen de winkels van hun voorraden af? Hoe zorgen we ervoor dat er volgend jaar nog winkels zijn, waarbij we Lappendagkoopjes kunnen scoren? Kortom: hoe realiseren we een verantwoorde Lappensale? Al deze vragen worden beantwoord met het plan van deze vier ondernemers: 10 daagse Lappensale.

Genoeg koopjes

Dat betekent niet één, maar tien dagen de kans om de leukste koopjes te bemachtigen bij alle mooie winkels die Hoorn rijk is. Tijdens deze Lappensale gooien alle aangesloten winkels hun deuren tien dagen lang open om de drukte zoveel mogelijk te kunnen spreiden en een piek op de traditionele Lappendag te voorkomen. En wees gerust, er zijn genoeg koopjes om zelfs op de laatste dag nog met volle tassen naar huis te gaan.


De tien dagen Lappensale is een initiatief van de Hoornse ondernemers Annet Kwantes (Lijfstyle & Het Boudoir), Marie France Schutz (Schutz Fashion), Claudia Ross (Tas Plus) en Sophie Westendorp (Intema Jeugdmode).

Kermis in verkleinde vorm van 8 tot en met 16 augustus op Pelmolenpad

Kermis

Geen megakermis dus dit jaar, maar wél een kermis in verkleinde vorm op het Pelmolenpad, van 8 tot en met 16 augustus. Bezoekers kunnen hier genieten van zo'n vijftig attracties voor jong en oud.

Dinsdag 11 augustus staat de prikkelarme kermis op het programma. Geen knipperende lampjes en harde muziek deze middag van 12.00 tot 14.00 uur. Op deze manier kunnen mensen met autisme, epilepsie, adhd, een licht verstandelijke beperking of hooggevoeligheid ook van de Hoornse kermis genieten. Door het coronavirus gaan de andere themadagen, zoals ouderendag en familiedag, dit jaar helaas niet door. Ook is er dit jaar geen vuurwerkspektakel op de vrijdagavond.

Huisregels

Om samen voor een veilig, gezond en goed verloop van de kermis te zorgen, is het belangrijk dat bezoekers zich aan bepaalde regels houden. Zo kan iedereen plezier maken tijdens de Hoornse kermis. Kom op rustige momenten en volg de aangegeven looproute. Bij te grote drukte wordt het terrein tijdelijk afgesloten. Vermijd te drukke plekken en verspreid je over het terrein, hou je aan de aanwijzingen van de organisatie. Op het terrein zijn wapens, alcohol, verdovende middelen en lachgas verboden. De toegang tot het kermisterrein is gratis en de gastheren en gastvrouwen houden toezicht op het naleven van de coronaregels.

De kermis is vrijdag en zaterdag open van 14.00 tot 00.00 uur, de andere dagen tot 23.00 uur. Dinsdag 11 augustus is de kermis om 12.00 uur al open. Maandag 17 augustus is de kermis gesloten.


Kijk voor meer informatie over de kermis op www.kermis-hoorn.nl.


Tien dagen de kans om de leukste koopjes te bemachtigen bij alle mooie winkels die Hoorn rijk is. (Foto: Marieke Kieftenburg)