Inloophuis Pisa start 1 september weer zo normaal als mogelijk al haar activiteiten, inclusief de mogelijkheid om spontaan binnen te lopen. (Foto: aangeleverd)
Inloophuis Pisa start 1 september weer zo normaal als mogelijk al haar activiteiten, inclusief de mogelijkheid om spontaan binnen te lopen. (Foto: aangeleverd)

Pisa in Hoorn maakt veilige herstart

HOORN - Pisa, het inloophuis in Hoorn voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, start 1 september weer zo normaal als mogelijk al haar activiteiten, inclusief de mogelijkheid om spontaan binnen te lopen.

Met in acht neming van de RIVM-maatregelen zijn de activiteiten tijdens de versoepeling geleidelijk weer gestart. Zo vinden de lotgenotenbijeenkomsten weer live plaats, zijn er massages mogelijk, heeft Pisa’s wandelgastvrouw haar activiteiten opgepakt en heropende het Creatief Atelier haar deuren. Ook het zangkoor 'Zingen voor je Leven' kwam afgelopen week voor het eerst weer bijeen. In september starten de yogalessen weer. De speciale groepen voor kinderen en jongeren (Kindertijd en Chill@Pisa) komen inmiddels ook weer bijeen. De activiteiten die Pisa voor de lockdown in Enkhuizen ontplooide, worden later herstart.

Inloop weer mogelijk

Voor veel bezoekers is het bijzonder plezierig dat per 1 september ook de spontane inloop weer mogelijk is en de gebruikelijke openingstijden weer van kracht zijn. Bij dit alles zal overigens wel de anderhalve-meter-regel in acht worden genomen, hetgeen betekent dat Pisa per ruimte een maximale hoeveelheid mensen vaststelt en er zorg voor draagt dat dit aantal niet wordt overschreden. Wiek Luza, coördinator van Pisa: "Dat is voor alle partijen weer even wennen, maar wij vertrouwen er op dat onze bezoekers hier begrip voor zullen opbrengen. Wij doen dit immers om een veilige omgeving te creëren waar zowel bezoekers als onze medewerkers elkaar weer graag live ontmoeten."


Bezoekers zijn weer welkom aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Meer informatie: www.inloophuispisa.nl.