Humanitas wil voor alleenwonende mensen in Hoorn telefooncirkels opzetten.
Humanitas wil voor alleenwonende mensen in Hoorn telefooncirkels opzetten. (Foto: Pixabay)

Vrijwilligers gezocht voor telefooncirkels

HOORN - Humanitas afdeling West-Friesland, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers in Hoorn voor een nieuw project. Humanitas wil voor alleenwonende mensen in het werkgebied telefooncirkels opzetten. Te beginnen in Hoorn maar later ook in de rest van West-Friesland.

Hiervoor is Humanitas op zoek naar mensen die willen meedenken bij de opzet hiervan om uiteindelijk zelf als vrijwilliger een eigen telefooncirkel te leiden.

Een telefooncirkel is een groep van maximaal acht mensen die elkaar dagelijks bellen. Het bellen gaat in een cirkel, dus nummer 1 belt nummer 2 die vervolgens nummer 3 weer belt, enzovoort. Uiteindelijk belt de laatste in de rij weer nummer 1 waardoor de cirkel rond is. Een telefooncirkel heeft als voordeel dat er een veiligheidscontrole is. Neemt iemand de telefoon niet op dan gaat een protocol in werking. Een sleutelfiguur controleert dan wat er aan de hand is. Een ander voordeel is dat de deelnemer iedere dag iemand spreekt die ook alleen woont. Een herkenbare situatie dus. Een moment van contact. Even tegen iemand kunnen zeggen dat je slecht geslapen hebt of juist heel goed hebt geslapen. Humanitas wil graag dit sociale contact stimuleren en gaat een aantal keer per jaar een leuke activiteit organiseren om elkaar ook echt te kunnen ontmoeten.

Om dit te mogelijk te maken zoekt Humanitas vrijwilligers die willen meedenken over de organisatie. Daarna houdt een vrijwilliger een eigen telefooncirkel draaiende. Vrijwilligers kunnen mensen zijn die zelf alleen wonen, maar ook mensen die het initiatief toejuichen zijn van welkom!

Reageren? Stuur een mailtje naar tc.west-friesland@humanitas.nl of bel 06-13298307. In de toekomst wil Humanitas ook in andere delen van West-Friesland telefooncirkels opzetten.