Bergkristal uit Madagascar.
Bergkristal uit Madagascar. (Foto: aangeleverd)

Tweede Mineralen- en Fossielenbeurs Hoorn

HOORN - Na het succes van de eerste editie die afgelopen maart plaatsvond, is het zondag 13 september zover. Dan vindt de tweede Mineralen- en Fossielenbeurs in Schouwburg Het Park in Hoorn plaats.

Hier vinden bezoekers gesteenten, fossielen, sieraden, edelstenen, schelpen, meteorieten, zee-egels en nog veel meer. Ook zijn er diverse demonstraties van onder andere bollen (geodes) kraken en edelsteen slijpen.

Kinderactiviteiten

Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals dinobot slijpen, edelsteentjes zoeken, haaientanden zeven en het slijpen van edelsteentjes met de hand. Deelname kost 2,50 euro per kind per onderdeel.

Afstand

De bezoekers wordt gevraagd om de huisregels te volgen en hun verantwoordelijkheid te pakken om afstand te houden. Op deze manier belooft het weer een geslaagde beurs te worden.

Online tickets

De ticketverkoop vindt online plaats. Bezoekers kunnen een ticket bestellen voor een specifieke aanvangstijd. Reserveer bijtijds om zeker te zijn van een voorkeur via www.hetpark.nl. Toegangsprijzen: 5 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen van vijf tot twaalf jaar en 2,50 euro voor senioren/65+. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur.


Kijk voor meer informatie op Facebook (Mineralenbeurs Hoorn).