Volop zomer

In het grootste deel van Europa is het volop zomer en ook in de landen vlak bij huis is het warm en zonnig weer. Koel en wisselvallig weer is weinig te vinden en is ver bij ons vandaan.

Bij ons is het komende tijd zonnig en heet, maar ook in de buurlanden zit de zomer stevig in het zadel. In Duitsland en Belgiƫ is het flink warm en draait de zon overuren. Vooral vrijdag en zaterdag worden hete dagen met 30-37 graden in beide landen. In het Rijndal is zelfs 38 graden mogelijk. Vanaf het weekend is er kans op een aantal stevige buien, maar het blijft voorlopig op grote schaal tropisch warm met flink wat zon.

Mix

In Frankrijk is hitte te vinden tot in het noorden. Ook daar is het vooral op vrijdag heet met op veel plaatsen 38 graden, onder andere in Parijs. Het is zonnig, maar soms is ook wat bewolking zichtbaar. Vanaf het weekend neemt de kans op een (onweers)bui toe. Aan de noordwestkust is het dan iets koeler met 23-27 graden en een mix van stapelwolken en zon. In de rest van het land blijft het langere tijd heet met 30-36 graden.

In Engeland is het vrijdag lokaal nog 35 graden, maar de dagen daarna wordt het minder warm met op veel plekken 25-30 graden en een afwisseling van zon en wolken. In Schotland is het beduidend koeler met 15-22 graden. Afgelopen dagen viel daar veel regen, maar komende dagen is het vaker droog. Wel is er veel bewolking aanwezig, maar de zon is vaak te zien. In Noorwegen bestaat het weerbeeld uit buien, wolken en zon.