Fragment uit de film God’s Own Country.
Fragment uit de film God’s Own Country. (Foto: aangeleverd)

LHBTI-filmfestival bij Cinema Oostereiland

HOORN - Het Foreestenhuis, de werkgroep Kleurrijk Verbonden en Cinema Oostereiland presenteren zondag 11 oktober een LHBTI filmfestival in combinatie met de jaarlijkse regenboogviering. Wethouder Kholoud al Mobayed is namens de gemeente aanwezig. Om 12.00 uur en 12.15 uur starten in Cinema Oostereiland twee films: God’s Own Country en Deux. Na de regenboogviering in de open lucht - op de binnenplaats op het Oostereiland - kan de bezoeker naar de film A Perfect Normal Family.

De regenboogviering is een laagdrempelige kerkdienst die vanuit verschillende Hoornse kerken wordt georganiseerd. De viering bestaat uit een korte overdenking door dominee Jan Berkvens, waarin ook de die dag vertoonde films aan bod komen. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met poëzie van Ruud Bennis en livemuziek door zangeres Cobi de Bruijn en pianiste Mieke van der Sluis.

Reserveren voor de films en de viering: www.cinemaoostereiland.nl. Entreeprijs voor de films is twee euro. De viering is gratis. Toegang voor film en viering alleen met toegangskaart.