Een excursie bij Fort K'IJK.
Een excursie bij Fort K'IJK. (Foto: Mischa den Drijver )

Excursies en rondleidingen bij Fort K’IJK

UITGEEST - De zomervakantie is voorbij, maar in september is er nog genoeg te beleven. Bijvoorbeeld bij het Belevingscentrum Fort K’IJK in Fort bij Krommeniedijk van Landschap Noord-Holland (Lagendijk 22, Uitgeest).

Zo kunnen geïnteresseerden bij mooi weer mee met een fietstocht onder leiding van een gids. Verder gaan de maandelijkse historische rondleidingen ‘langs kookpotten en kanonnen’ vanaf 12 september weer van start. Ook bij slecht weer is een bezoek aan het fort een ideaal uitje. Binnen kan men een audiotoer volgen over de bijzondere natuur rondom het fort en de Stelling van Amsterdam. Het fort is in het weekend open voor een beperkt aantal bezoekers per uur in verband met de bekende coronamaatregelen. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via www.fortkijk.nl.

Zondag 13 september start om 13.30 uur vanaf Fort K’IJK een landschapsexcursie onder leiding van een gids van Stichting OER-IJ. Verken het Crommenijelandschap met de middeleeuwse dijken en de Stelling van Amsterdam per fiets. Aanmelden moet vóór 10 september via www.gaatumee.nl. Graag zelf een fiets meenemen. Bezoekers kunnen in het weekend genieten van de theeschenkerij bij het fort. De toegang tot het fort inclusief audiotoer bedraagt € 4,-. Beschermers betalen € 3,-. Honden zijn niet toegestaan. Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via www.fortkijk.nl.