Raadsinformatiebijeenkomst over Wind en Zon in het buitengebied

HEILOO - In Heiloo wordt dinsdagavond 8 september een digitale raadsinformatiebijeenkomst over de Regionale Energie Strategie (RES) gehouden. Ook deelnemers aan het eerdere Lokaal Scenario Atelier zijn welkom.

Het college van Heiloo heeft 30 juni ingestemd met het concept van de Regionale energiestrategie (RES) voor de regio Noord-Holland Noord (NHN). Hierin staan alle zoekgebieden en mogelijkheden voor grootschalige opwekking van zonne- en windenergie in de deelregio Alkmaar, waar Heiloo onderdeel van uitmaakt. Het college gaat in het bijzonder voor zonnepanelen op grote daken en boven grotere parkeerterreinen. In mindere mate wil zij ruimte geven aan zonnepanelen in de weilanden rond het dorp. Voor windmolens leeft geen voorkeur. Wel wil het college zo spoedig mogelijk een extra windmolen plaatsen in de Boekelermeerpolder, in het verlengde van de bestaande windmolens.

Woensdag 16 september, tijdens de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling, wordt de gemeenteraad gevraagd een reactie te geven op de concept-RES. Hieraan vooraf wordt het concept voorgelegd aan raadsleden en inwoners tijdens de bijeenkomst van 8 september. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via griffie@Heiloo.nl. Wie wil inspreken tijdens de commissievergadering van 16 september kan dit bij aanmelding via de e-mail doorgeven.