Jetske in actie.
Jetske in actie. (Foto: Margriet van Kampen)

Zilver voor Jetske van Kampen tijdens NK

WIERINGERWERF – Atlete Jetske van Kampen uit Wieringerwerf pakte afgelopen winter al een bronzen plak op de 1500 meter tijdens het NK Indoor in Apeldoorn. Meteen daarna brak de coronacrisis uit waardoor de hele sportwereld op zijn kop kwam te staan.

Dit betekende geen gezamenlijke trainingen meer op de atletiekbaan in Groningen. Zoveel mogelijk fit blijven, trainen in Schoorl, Dijkgatbos en op de weg, vaak alleen. In mei begon de atletiek voorzichtig weer op te starten, eerst op Papendal, door middel van testwedstrijden voor genodigde atleten. Jetske liet daar al zien dat zij weinig aan vorm was verloren.

Stroomversnelling

Ineens kwam alles in een stroomversnelling en werd besloten dat ook het NK dit jaar, weliswaar twee maanden later, door zou gaan. Zonder publiek, in sobere vorm. Dit weekend vond het NK plaats in Utrecht.

Jetske, uitkomend voor team4mijl, liep zaterdag al heel sterk de series, waarbij zij zich met een serie-overwinning makkelijk plaatste voor de finale op zondag. Zondag stond er veel wind, Jetske bleef ook 1100 meter op een mooie tweede plaats in de luwte lopen. De laatste 400 zette zij een versnelling in en kwam op kop te lopen. Dit hield zij vol tot 100 meter voor de finish, waar Britt Ummels, de kop overnam en de race won. Jetske werd op overtuigende wijze tweede.