Sophie.
Sophie. (Foto: aangeleverd)

Hallo! Ik ben Sophie

HOLLANDS KROON - "Ze heet Sophie en is onze eerste volledig digitale medewerker. Vanaf 1 september kan iedereen die een vraag heeft met haar in gesprek gaan via onderstaande website of met de app", legt een woordvoerder namens de gemeente Hollands Kroon uit.

De eerste digitale medewerker van Hollands Kroon

"Als je tegen haar praat, praat ze terug. Als je iets typt, typt ze het antwoord terug. Sophie beantwoordt 24/7 uur per dag allerhande vragen. Ze weet namelijk bijna overal het antwoord op. Mocht ze het antwoord een keer schuldig blijven, dan zoekt ze direct een medewerker die tijdens kantooruren telefonisch beschikbaar is. Of u kunt een terugbelverzoek maken."

Chatballon

Iedereen kan Sophie een vraag stellen via de chatballon op onderstaande website. Rechtsonder te vinden op elke pagina. Klik op de chatballon en typ een vraag. Zij geeft antwoord terug. En weet zij het even niet, dan verbindt ze vragenstellers tijdens kantooruren (van maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur) door met een medewerker. Er kan ook gekozen worden om een terugbelbericht achter te laten.

Hoe werkt het?

Kijk hoe het werkt op: https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/hallo-ik-ben-sophie-de-eerste-digitale-medewerker-van-hollands-kroon