De Beursvloer was vorig jaar een daverend succes.
De Beursvloer was vorig jaar een daverend succes. (Foto: aangeleverd)

'Ik voel me soms net Gaston!'

Vervolg van de voorpagina.

Edwin vervolgt: "Iemand zei laatst nog tegen me: 'wat ben je toch een ouwe skarrelaar'. Waarop ik antwoordde: 'een vliegende kraai vangt altijd wat'. Maar dat is wél waar het om te doen is. Als organisatie die stichtingen en verenigingen met gesloten beurs verbindt aan het lokale bedrijfsleven en organisaties, proberen we zoveel mogelijk matches te maken tussen vraag en aanbod. Ik vorm daarin de spreekwoordelijke spin in het web."

Algemeen doel

"Ik kijk altijd eerst of ik samen met mijn matchgroep een match kan maken zonder dat er geld aan te pas komt en zo niet, bestaat in Hollands Kroon de mogelijkheid tot het verlenen van een incidentele subsidie. De beoordeling en uitvoering daarvan heeft de gemeente bij ons neergelegd. In dat geval moet het wel een algemeen doel dienen, moet er een duidelijk plan zijn en moet een grote groep mensen daar voordeel bij hebben. Op onze site kan iedereen zien wat er al gedaan is, en hoe wij werken. Binnenkort komen we ook met een filmpje waarin we laten zien wat we doen."

Beursvloer

Het succes van de eerste Beursvloer in Hollands Kroon doet de vraag rijzen of er een vervolgeditie komt. Edwin: "Jazeker. We gaan deze 3 februari houden op de RSG Wiringherlant in Wieringerwerf. We krijgen daarbij hulp van Koen en Justin, twee leerlingen van Wiringherlant die de organisatie van dit evenement inzetten voor hun eindproject van het vwo. Op voorhand zetten we twee avonden in de steigers: een corona-variant en een 'normale' variant. Uiteraard kunnen we op de gewone avond veel meer aanbieders en bezoekers kwijt, maar in beide gevallen maken er weer een mooie avond van.”

Zie ook: www.hollandskroonseuitdaging.nl.