Fusie

DEN HELDER - Vrijwaard en Omring hebben van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een vergunning gekregen tot overname van Vrijwaard. Hiermee kan de bestuurlijke fusie verder worden voorbereid en de weg naar herstel ingezet.

De noodzakelijke voorwaarde die de ACM heeft verbonden aan de fusie is dat drie Vrijwaard-locaties overgedragen moeten worden aan een andere zorgorganisatie. Vrijwaard en Omring hebben een andere zienswijze hierop, maar deze stap bleek toch niet te voorkomen.

De locaties Ten Anker, Parkzicht en Lyceumhof worden aan een andere zorgorganisatie overgedragen. Uiteraard blijft tijdens het fusieproces ook hier de continuïteit voor cliënten en medewerkers voorop staan. “De overdracht van deze drie locaties aan een andere zorginstelling hebben wij niet zo gewild, maar om een faillissement te voorkomen hebben wij uiteindelijk ingestemd met deze eis van de ACM. Wij doen er uiteraard alles aan om dit proces voor de betreffende cliënten en medewerkers zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen”, zegt Vrijwaard-bestuurder Nettie Saarloos.