Het kersverse duo Duas Luas komt naar Bergen voor een concert in het Vredeskerkje.
Het kersverse duo Duas Luas komt naar Bergen voor een concert in het Vredeskerkje. (Foto: aangeleverd)

Kersvers duo Duas Luas in Vredeskerkje

BERGEN - In het zesde concert in de serie Zomerconcerten op donderdagavonden in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee klinkt op 20 augustus ‘jazzy’ wereldmuziek door ‘Duas Luas’, een nieuwe, muzikale synthese tussen zangeres Betty Borstlap en gitarist Ton Mulders. Er zijn twee concerten: om 17.00 uur en 19.30 uur.

De Heiloose gitarist en docent Ton Mulders won ooit de Nederlandse Popprijs. De afgelopen decennia richtte hij zich meer op een nieuw soort kamermuziek, tango’s, jazz. Met de Bergense bassist Mark Boesveld heeft hij het prachtige duo Camusto. De laatste jaren heeft Mulders, lid van Kunstenaars Centrum Bergen, zich ontwikkeld als componist. Uit allerlei wereldse invloeden komt een heel eigen, bijna romantische, stijl naar voren.

Het optreden is het officiële debuut van deze regionale aanwinst

Debuut

De sinds kort in Bergen woonachtige Betty Borstlap is zangdocente en zangeres met een stem die heel eigen en vooral plooibaar is. Ze zong veel folk met Unicorn, maakte een bigbandrepertoire met liedjes van Joni Mitchell. In het kersverse duo Duas Luas (‘Twee Manen’), heeft ze werkelijk alle ruimte om haar stem in alle klankkleuren te laten klinken. Het optreden in het Vredeskerkje is het officiële debuut van deze regionale aanwinst.

Informatie

Toegang € 10,-. Alle info op www.kunstgetij.nl. Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 505 84 308/van 11 tot en met 16 augustus 06 38 1490 37. Ingelast concert op zaterdag 22 augustus: violiste Liza Ferschtman speelt Bach. Toegang bedraagt 17,50 euro en dat is inclusief drankje.

Volgende concert in de zomerserie: 27 augustus Wies & De Liefde. Toegang € 12,50.