Uitgeesters zijn welkom bij het repair café.
Uitgeesters zijn welkom bij het repair café. (Foto: aangeleverd)

Veel nieuwe activiteiten van

Stichting Uitgeester Senioren

UITGEEST - De Stichting Uitgeester Senioren is opgericht met als doel het bevorderen van het welzijn van de senioren in het dorp. Zo staat het uitnodigend vermeld op de website.

Open inloopochtend

"Door het beschikbaar stellen van ruimte, het coördineren van activiteiten, het initiëren en stimuleren van sociaal culturele activiteiten, scholing, kennisoverdracht en voorlichting, het instellen van werkgroepen, het samenwerken met andere rechtspersonen en organisaties en/of natuurlijke personen kunnen wij de doelstellingen van de stichting realiseren", weet Carla van Megen, coördinator ouderenwerk van Stichting Uitgeester Senioren. Om te vervolgen met: "Dinsdag 1 september houden we van 10.00 tot 12.00 uur een inloopochtend in Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5."

Tijdens de inloopochtend zijn Uitgeester senioren van harte welkom om kennis te komen maken met de diensten en activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren en de soos. Er zijn diverse informatiestands waar vrijwilligers, docenten en activiteitenbegeleiders aanwezig zijn om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden over onder meer yoga, koersbal, bingo, handwerken, muziek maken, de fotocursus, de Denk & Doe Club en de Hulpdienst Uitgeest. Ook is er computerdocent aanwezig, die persoonlijk advies en uitgebreide informatie geeft.

Activiteiten

Voor komende maand staan de volgende activiteiten gepland.

Woensdag 2 september: bingo, aanvang 14.00 uur, kosten € 5,50 per persoon.Er worden drie ronden gespeeld. Woensdag 16 september: modeshow verzorgd door modehuis Marion Mode, van 14.00 tot 16.00 uur, kosten € 2,50 inclusief koffie/thee en cake in de pauze. De modellen showen op de catwalk de nieuwste mode. Na afloop is er gelegenheid om de kleding te passen. Er is een paskamer aanwezig. Er worden twee waardebonnen van € 25,- verloot. Het entreekaartje is tevens het lotnummer.

Donderdag 17 september: repair café en computer spreekuur, van 9.30 tot 11.30 uur. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse weer in orde (laten) maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die helpen met reparaties van kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators, computers en kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar materialen die nodig zijn voor reparatie moeten worden meegenomen. Degenen die problemen met of vragen over het gebruik van uw laptop, iPad of tablet henbben, kunnen het computerspreekuur terecht. Er is een deskundige vrijwilliger aanwezig die hulp biedt. Dit is geen cursus of workshop en is niet bedoeld voor reparaties.

Nog plaatsen vrij

Ook staat er een aantal nieuwe activiteiten op de agenda. Zumba Gold, met een gratis proefles op 24 september. Het is een wat rustigere variant van de populaire Zumba, geschikt voor beginners of actieve ouderen.Wekelijks op donderdag van 16.00 tot 16.45 uur. Startdatum donderdag 24 september, kosten € 62,- voor 25 lessen.

Verder zijn er nog plaatsen vrij bij 50+ gym, wekelijks op donderdag van 13.30 tot 15.00 uur. Startdatum donderdag 3 september. Bij koersbal, wekelijks op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Startdatum woensdag 2 september. Bij theezakjes vouwen, eenmaal per maand op donderdag van 09.30 tot 11.30 uur. Startdatum 3 september. Bij Quilten, eenmaal per twee weken op donderdag van 09.30 tot 11.30 uur. Startdatum 3 september. Bij tekenen en schilderen, eenmaal per twee weken op woensdag van 14.00 tot 16.30 uur. Startdatum 9 september. En bij diverse computercursussen en -workshops.


Informatie en/of opgeven: Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, tel. 0251-319020, mail s.u.s@inter.nl.net of kijk op www.uitgeestersenioren.nl. Vanzelfsprekend zijn de coronamaatregelen van toepassing met betrekking tot hygiëne en afstand.

.