De natuur als inspiratiebron
De natuur als inspiratiebron (Foto: Pexels.com)

Popup Poëzie in Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE - Zaterdag 22 augustus geven enkele Bergense leden van de Dichterskring Alkmaar een korte voorstelling in het Parnassiepark in Bergen aan Zee. Er is daar een mini openluchtsituatie die zich in deze coronatijden leent voor een intieme presentatie van poëzie op gepaste afstand om 16.00 en 17.00 uur.

Het programma heet Duur Natuur. Met name de omgeving van de gemeente Bergen als duinstreek is de invalshoek waarmee zij het programma hebben samengesteld. Conny Lahnstein is vooral beeldend kunstenaar (onder andere voormalig organisator van de toen kunstzesdaagse Heiloo) en performing artist met diverse alter ego’s, maar ook dichteres. Zij zal daarom ook enkele teksten zingend ten gehore brengen onder andere van haar partner de dichter Elbert Gonggrijp. Hij heeft diverse bundels gepubliceerd. Zij wonen in Egmond aan de Hoef.

Inspiratiebron

Dick van Hoeve is al sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw bezig met allerlei poëtische activiteiten. Hij woont bijna veertig jaar in het centrum van Bergen. De natuur is net als cultuur voor hem een belangrijke inspiratiebron. Hij heeft regelmatig, net als Conny en Elbert, in allerlei bladen gepubliceerd en laatstelijk in het online poëzietijdschrift Meander. De voorstelling duurt een klein half uur en begint om 16.00 uur en zal worden herhaald om 17.00 uur. Tenzij het weer in de vorm van veel wind en/of stevige regen een aangenaam samenzijn belemmeren. Er is ruimte genoeg voor iedereen om deze gratis voorstelling te volgen. Neem iets om te zitten of liggen mee. En afhankelijk van de omstandigheden eventueel een plu of sol.

Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.