Eenmaal per maand wordt er gezongen tijdens de dienst in de St. Janskerk.
Eenmaal per maand wordt er gezongen tijdens de dienst in de St. Janskerk. (Foto: aangelevered)

Nieuw koor van start in Breezand

BREEZAND – In Breezand gaat een nieuw koor van start onder de bezielende leiding van dirigente Martine van Ham en pianist Gert-Jan Weel. Dinsdag 15 september vanaf 19.30 uur is er een informatieavond in de Sint Janskerk te Breezand en klinken de eerste klanken met elkaar.

Eenmaal per maand wordt er gezongen in de dienst. Wekelijks wordt gerepeteerd op de dinsdagavond om 19.30 uur. Gewoon elke week lekker zingen met elkaar, toewerkend naar een maandelijkse viering, Pasen, Kerstmis, Allerzielen, avondwaken, uitvaarten en misschien een buitenkerkelijk uitstapje.

Dirigente

Martine van Ham is in 1991 afgestudeerd aan het conservatorium van Alkmaar. Martine werkt bij Triade in Den Helder. Zij geeft daar toetsen (keyboard en piano) lessen, muziek op schoot en begeleidt twee kinderensembles. Zij heeft als dirigente een interkerkelijk koor in de Wieringermeer en twee kinderkoren begeleid. Tegenwoordig valt zij hier en daar in als dirigente. Daarnaast is zij algeheel muzikaal leider van de musicalgroep 'Ap Art' in Anna Paulowna. Even voorstellen: “Ik ben Martine van Ham. Mijn doel: ik zie het als een mooie uitdaging om het koor vanaf 0 te beginnen in coronatijd met de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik vind het heerlijk om mensen te laten zingen, te zien en horen dat ze daar blij van worden."

Pianist

Gert-Jan Weel is 34 en speelt vanaf zijn vijfde piano. Naast piano speelt hij accordeon en saxofoon. Als jonge tiener speelde hij piano in restaurants. Niet snel daarna volgden optredens met bands en artiesten. Zo speelde hij in het voorprogramma van de Dijk, van Dik hout, begeleidde hij de 3 J’s en speelt hij op ceremonies et cetera. Daarnaast heeft hij in musicalproducties piano gespeeld. Denk aan Les Miserables, The Cats, Tommy et cetera. De afgelopen periode heeft hij zich vooral gericht op theaterproducties met artiesten. Hij begeleidt nu zo’n achttien jaar ook koren. Van kerkelijk tot populair. Even voorstellen: “Mijn doel: met elkaar een programma voorbereiden en dit op een zo goed mogelijk niveau uit te voeren is iets waar ik veel energie uit haal.”

Aanmelden

Lijkt het je leuk om deel te gaan uitmaken van deze nieuwe groep en iets te betekenen voor de Breezandse gemeenschap, dan ben je van harte welkom! Je hoeft niet kerkelijk gebonden te zijn om je aan te sluiten bij dit nieuwe koor. Je mag een paar keer op proef komen zingen om te ervaren of het iets voor je is. Dinsdag 15 september om 19.30 uur wil Martine bij elkaar komen om kennis te maken en toe te lichten hoe zij het voor ogen heeft. Het adres is, Sint Janskerk, Wijdenes Spaansweg 58 te Breezand. Je kunt je aanmelden bij Marleen Duineveld: MarleenDuineveld@sintjanbreezand.nl, telefoonnummer 0223-523484.