Marina hoopt dat ze moeder kan blijven van haar drie kinderen.
Marina hoopt dat ze moeder kan blijven van haar drie kinderen. (Foto: aangeleverd)

‘Ik kan mijn leven kopen, maar dat red ik niet alleen’

Vervolg van de voorpagina.

Zoals gezegd is de operatie die Marina moet ondergaan zeer complex en erg risicovol. "Het probleem bij mijn vrouw is dat - mede door de slechte kwaliteit van haar bindweefsel - een van de aderen in haar nek op twee plaatsen bekneld wordt. Te denken valt aan een tuinslag waar een knik in zit waardoor de aan- en afvoer stopt. Omdat Marina's nekwervels zo instabiel zijn, zakt alles als een soort van kaartenhuis in elkaar. Dat maakt het allemaal zo gecompliceerd. Tijdens de ingreep worden de instabiele nekwervels vastgezet aan haar schedel zodat haar hersenstam geen compressie meer kan hebben. De verwachting daarbij is dat de ader vrij makkelijk zijn oude vorm weer kan aannemen. Mocht dat niet het geval zijn, kan het zo zijn dat er nog een stent moet worden geplaatst. Na de operatie die 'Cranio-Cervical Fusion' wordt genoemd, zal Marina niet meer naar de lucht of de grond kunnen kijken en kan zij haar hoofd slechts een klein stukje draaien. Al met al zal ze hierbij 50% van haar bewegingsvrijheid verliezen. Maar het is het waard!"

Noodkreet

De operatie die Marina moet ondergaan gaat bij elkaar een slordige €105.000,- kosten. Dit is inclusief het verblijf ter plaatse van ongeveer een maand in Barcelona en andere bijkomende zaken. Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar een onderliggende aandoening (Tethered Cord Syndrome). Het benodigde bedrag zou mogelijk nog op kunnen lopen wanneer deze aandoening bevestigd wordt.

Remco: "We hebben via diverse crowdfundingacties nu bijna €40.000,- euro binnen en dat is geweldig natuurlijk. Daar is al een aantal hartverwarmende acties aan voorafgegaan. Maar we zijn er helaas nog niet, dus echt alle hulp is welkom." Of zoals Marina zelf zegt: "Ik kan mijn leven kopen, maar ik kan dit niet zelf en daarvoor heb ik uw hulp hard nodig! Deze actie is een noodkreet en ik vraag u dringend om hulp zodat ik moeder kan blijven van mijn drie prachtige kinderen."

Op de site www.laatmarinaleven.nl is te zien hoe er gedoneerd kan worden. Dat kan ook via de Stichting SOSNL, welke de ANBI-status heeft.

Joke Groeneveld weet dat haar kind zo snel mogelijk geholpen moet worden. "Als ouders zijnde leven we tussen hoop en vrees. We zijn dan ook heel dankbaar als mensen zouden willen doneren zodat onze dochter binnen afzienbare tijd geopereerd kan worden!"