Nico van der Veen, derde van rechts, met zijn team van Westfries Kaashuis.
Nico van der Veen, derde van rechts, met zijn team van Westfries Kaashuis. (Foto: Vincent de Vries)

December feestmaand bij Westfries Kaashuis

SCHAGEN - Wie door de Molenstraat in Schagen loopt, kan niet om de smakelijke kerstetalage van het Westfries kaashuis heen. Te zien zijn de lekkerste producten - zowel Hollandse als buitenlandse kaassoorten en prachtige wijnen en Port. Eigenaar Nico van der Veen biedt traditiegetrouw in de feestelijke decembermaand uitkomst voor kerstgeschenken en overheerlijke kerstproducten.

Het Westfries kaashuis verkoopt niet alleen kazen en wijn, maar heeft ook een bijzonder assortiment Port van Churchill: exclusieve Port dat zij voor Schagen en omstreken verkopen. De smaak is krachtig, pittig en mild zoet waardoor de Port geweldig is als aperitief of dessertwijn in combinatie met pittige kazen.

Kaasspeciaalzaak

Kaas kun je overal kopen, maar kwaliteitskaas bij iemand met verstand van dit populaire product, is tegenwoordig schaars. De Westfriese ondernemer heeft wel alle kennis en kwaliteit in huis en heeft bewust voor een eigen merk Westfriese kaas gekozen.

"Omdat Noord-Hollandse kaas minder zout is, en toch meer smaak heeft dan de 'gewone' Goudse kazen. Sommige kazen in mijn assortiment zijn zo uniek dat ze door bijna geen enkele andere kaasspeciaalzaak in Nederland worden gevoerd", vertelt van der Veen trots.

Aanbieding

De Westfriese kaas en een andere boerenkaas van Mulder uit Zuid-Holland zijn speciaal voor de feestdagen in de aanbieding.

Ook heeft van der Veen speciaal voor Kerst een groot assortiment rauwmelkse Franse Geitenkaasjes ingekocht en verkoopt hij daarnaast Tapas, echte Spaanse/Italiaanse hammen en heerlijke olijven.

Bij elk kaasje is een heerlijke combinatie te maken met passende wijnen of Westfries bier.

Kerst assortiment

Het Westfries Kaashuis heeft weer een ruime keuze in het kerstassortiment en verrukkelijke aanbiedingen en biedt een royaal aanbod voor alle klanten. De producten, zoals de Zwitserse of Hollandse kaasfondue, kunnen zelf samengesteld en naar eigen smaak besteld worden.

Van der Veen: "We doen er alles aan om aan de wensen van de klanten te voldoen, geen kerstwens is hen te gek!" De focus van het Westfries Kaashuis ligt op het aanbod van een complete kerstpakkettenkeus, met optimale ondersteuning. Tenslotte: vergeet niet uw kerstpakket tijdig te bestellen.

Over de specialist

Nico van der Veen begon zijn 40-jarige kaascarrière op jonge leeftijd. Hij had al op zijn achttiende zijn eerste kaaswinkel in beheer als filiaalhouder.

Daar leerde hij de kneepjes van het kaasvak en bouwde hij een buitengewone specialistische kennis op van allerhande kazen, delicatessen en andere aanvullende producten.

Na gewerkt te hebben in diverse kaaswinkels in Noord-Holland, heeft Van der Veen zich beziggehouden met de inkoop van kaas en ontwikkelde daarbij een sterke vers visie.

Hij wist destijds al precies de juiste kazen voor de scherpste prijs in te kopen en daar profiteren nu zijn klanten van.

Het Westfries kaashuis is gevestigd aan Molenstraat 26 in Schagen. Telefonisch bereikbaar op: 06-54258408. Mailen kan ook via: n.vdveen@quicknet.nl. Kijk voor meer informatie over het assortiment ook op de website: www.westfrieskaashuis.nl