KoorBisNis.
KoorBisNis. (Foto: aangeleverd)

KoorBisNis op eigen benen

HOLLANDS KROON - "Het is een ingewikkelde tijd, ook voor koren. Maar als kersvers zelfstandig koor, met veel nieuwe ideeën en bruisend van enthousiasme, is het extra slikken. De repetities zijn helaas tijdelijk even stilgelegd, maar we voelen ons verbonden met elkaar en houden de moed erin", aldus Sanne Kroon namens het koor.

De wieg van KoorBisNis stond in 2014 in de St. Janskerk te Breezand. Na zes jaar is het tijd geworden om op eigen benen te staan. "We hebben in de kerk én daarbuiten hele mooie dingen mogen doen. Nu is het plan om dat voor een nog breder publiek te kunnen doen, zowel lokaal binnen de Polder als regionaal. In coronatijd is dat natuurlijk niet zo makkelijk, we zijn een groot koor en daardoor is repeteren en ook optreden met publiek lastig in deze anderhalve meter samenleving."

Modus

"Voor de repetities is er een modus gevonden die erg goed werkt, al missen we natuurlijk door de afstand wel het echte 'koorgevoel'. Na de persconferentie van 13 oktober zijn de repetities tijdelijk stopgezet. We hadden mooie plannen want juist in deze tijd is het fijn om even de zinnen te verzetten. Intieme bijeenkomsten met een half koor en een kleine groep publiek."

Genieten

"Gewoon genieten van mooie muziek en wij genieten van het weer zingen voor publiek. Het plan gaat nog even in de koelkast maar zodra de mogelijkheden er zijn gaan we er voor, uiteraard met inachtneming van de regelgeving omtrent corona. Houd onze facebookpagina in de gaten voor onze activiteiten en optredens!"

Divers

KoorBisNis heeft 50 leden en staat onder leiding van Gaby de Goede, die naast dirigente ook zangpedagoge is. Het combo, bestaande uit orgel, drums en dwarsfluit, begeleidt het koor. Het zeer diverse repertoire zorgt voor een afwisselend geluid en daardoor heerlijk om naar te luisteren. Het varieert van klassiek tot pop, musical en rock met o.a. nummers van Queen, Beethoven, Fauré, Chi Coltrane, Mozart, Coldplay en Händel. Op donderdagavond repeteert het koor in de voormalig Hervormde kerk in Anna Paulowna. Mannen die zin hebben om te komen zingen zijn van harte welkom! Voor informatie of aanmelden: koorbisnis@hotmail.com