De repetitieruimte in de Laurenskerk.
De repetitieruimte in de Laurenskerk. (Foto: aangeleverd)

Harmonie De Eendracht sterk verbonden

MIDDENMEER - Ook in coronatijd houdt Harmonie De Eendracht uit Kolhorn zich staande. En draagt bij aan lokale initiatieven, zoals de 6e editie van het Open Cultuurpodium Hollands Kroon. De organisatoren van dit podium bundelen digitale culturele inzendingen en maken hier een interactieve live uitzending van. Naar verwachting is deze uitzending zondag 25 oktober vanaf 17.00 uur te volgen via de Facebookpagina van het Cultuurplatform. De uitzendingen zijn daarna via YouTube terug te kijken.

De 122 jaar oude muziekvereniging heeft zich in het verleden vaker door slechte tijden heen geblazen en ook nu blijkt onderlinge verbondenheid en de wil om samen muziek te maken, de grote kracht van de vereniging.

De Eendracht prijst zich gelukkig met de Laurenskerk als repetitieruimte, want zij vindt hier voldoende ruimte om alle (jeugd)leden een plek te geven op 1,5 meter afstand. Met veel plezier en passie muziek wordt daar gemaakt. Juist het sociale aspect is in deze tijd zo ontzettend belangrijk en wordt in het dagelijks leven gemist.

Hoewel vanaf maart geen concerten meer gegeven zijn, zit de vereniging niet stil. Het contact wordt via sociale media onderhouden en achter de schermen wordt nagedacht over het vormgeven van concerten op afstand, het werven van nieuwe leerlingen en het bereiken van onze ‘vrienden van De Eendracht’. De jaarlijkse amaryllis-actie staat in de steigers om op 14 november ‘coronaproof’ te worden uitgevoerd. Daarnaast is het spaardoel voor de Raboclub sponsoractie ingediend, een jaarlijks initiatief van de Rabobank om verenigingen te ondersteunen.

Dit jaar wordt de opbrengst van de Raboclub sponsoractie gestoken in het aanbieden van betaalbare muzieklessen voor de jeugd. Mensen die een rekening hebben bij de Rabobank kunnen lid worden om de actie te ondersteunen. Zij ontvangen dan vijf stemmen om uit te delen aan hun favoriete club of vereniging. Stemmen kan vanaf 5 oktober.