Wie is er goed in bemiddelen?
Wie is er goed in bemiddelen? (Foto: Tumisu via Pixabay )

Buurtbemiddelaars gezocht

HOLLANDS KROON - In elke woonwijk komt het weleens voor: burenruzie. Of het nu gaat om geluidsoverlast, overlast van huisdieren, hangjongeren, pesterijen, een overhangende tak of schutting. Inwoners proberen er vaak eerst zelf uit te komen. Lukt dit niet dan kan er gratis buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Buurtbemiddelaars zijn getraind om te bemiddelen bij conflicten. Er us een team van veertien vrijwillige buurtbemiddelaars. Dit team wil de gemeente uitbreiden.

70% van problemen wordt via buurt-bemiddeling opgelost

Buurtbemiddelaars bemiddelen bij conflicten. Ze zijn onpartijdig en oordelen en beslissen niet, maar brengen buren opnieuw met elkaar in gesprek. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek. Zo’n 70% van problemen tussen buren wordt via buurtbemiddeling opgelost.

Hollands Kroon zoekt vrijwilligers

die enthousiast en gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan de samenleving; minimaal twee uur per week beschikbaar zijn, zowel overdag als in de avonduren; minimaal anderhalf jaar dit werk willen doen; de verplichte basistraining volgen; de jaarlijkse bijscholing volgen en deelnemen aan de bijeenkomsten die minimaal eenmaal per kwartaal worden gehouden.

Wat betekent dat voor u?

Een basistraining;jaarlijkse bijscholing;een professionele coördinator;een jaarlijkse vrijwilligersvergoeding.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deze functie of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Fiona van Empelen via tel. 088 321 5000 of solliciteer direct.

Afbeelding