Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Tuincentrum Den Helder is klaar voor de herfst!

DEN HELDER - Terwijl we afgelopen week nog heerlijk hebben genoten van prachtig nazomerweer, komt de herfst alweer om de hoek kijken. Tuincentrum Den Helder is er in klaar voor, want de warme herfsttinten hebben ruim baan gekregen, zo vertelt eigenaresse Andrea Kwast.

"Ja, we werken alweer toe naar de herfst en straks de kerstperiode, dus we hebben de najaarscollectie in huis met volop potterie en nieuwe thema's op de sfeerafdeling. Wat overheerst zijn warme tinten als okergeel, aubergine, oud-roze en eucalyptus-groen. Maar ook de zwarte en gouden accenten zien we terug. En wat te denken van gezellige pompoenen, vogelhuisjes en vogelvoer, voor als het straks weer kouder wordt", zegt Andrea terwijl ze nog maar eens benadrukt dat alles momenteel veel ruimer is opgesteld dan voorheen.

Trends

"Ons tuincentrum is ingericht met extra brede paden in verband met de RIVM-maatregelen. "Ook onze kerstshow is hierop aangepast, want zo ziet de klant deze artikelen veel meer verspreid door het tuincentrum terug. Dit alles om toch vooral die broodnodige afstand te kunnen bewaren."

Op het gebied van trends meldt Andrea dat de droogbloemen weer helemaal 'hot' zijn. "Naast de kant en klare boeketten kunnen mensen terecht voor allerlei soorten droogbloemen om thuis zelf aan de gang te gaan. Wat we zien is dat ook de kamerplanten weer helemaal 'hip and happening' zijn. Elke kamerplant produceert zuurstof en bovendien neutraliseren ze schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken. Ook verbeteren ze de luchtvochtigheid en zetten ze CO2 effectief om in zuurstof. Nu men veel meer thuis is, bemerken onze klanten dat het toch wel heel belangrijk is dat het binnenklimaat in orde is." Tot slot heeft Andrea Kwast nog een goeie tip in de aanbieding: "We hebben het hele jaar door potgekweekte buitenplanten in huis welke meestal in het voorjaar worden aangeschaft. Toch is het najaar de beste planttijd voor vaste planten, heesters en bomen omdat de grond is nog vrij warm is, zodat de planten voor de winter al aanslaan."

Nog meer tips of in de herfstmodus komen? Breng dan een bezoekje aan Tuincentrum Den Helder aan de Texelstroomlaan 1.

Kijk ook op: www.tuincentrumdenhelder.nl



Afbeelding