Opening had plaats bij De Nollen.
Opening had plaats bij De Nollen. (Foto: aangeleverd)

Geslaagd Open Monumentenweekend!

DEN HELDER - Een van de taken van Citymarketing Den Heler is het organiseren van Open Monumentendag. Vele bezoekers hebben afgelopen weekend een bezoek gebracht aan een van de monumenten.

Citymarketing Den Helder organiseerde opening bij De Nollen

Zoals elk jaar verzorgt Citymarketing de officiële opening bij een van de deelnemende monumenten. Dit is elk jaar bij een ander monument. In het verleden heeft de opening onder andere plaats gevonden bij Fort Westoever, Willemsoord en vorig jaar de Kroontjesbunker. Dit jaar was Kunst- en Natuurproject de Nollen de locatie. De combinatie van de wonderlijke sculpturen en het als kunst aangelegde natuur zijn als een ware parel verborgen in het landschap. Tijdens de opening werd verteld over het kunstproject en hoe dit tot stand is gekomen, waarna bezoekers vervolgens met de gidsen mee het terrein op mochten. Na de opening startte de historisch fietstocht van Jan Kikkert. Er was een grote toestroom aan aanmeldingen van mensen uit de Kop van Noord-Holland en er buiten. De bezoekers werden meegenomen langs het landschap en ondertussen werd er veel verteld over wat men onderweg zag.

Op Fort Westoever vond dit jaar voor het eerst een ‘Drijf-In bioscoop’ plaats. Er werden drie films vertoond. Bezoekers konden aanmeren met een bootje en mensen zonder boot konden een plaats reserveren op de kade. De avondvoorstelling werd erg goed bezocht en zat zelfs volgeboekt. Bootjes hadden hun boot extra leuk versierd met gezellige lichtstrengen.

Bij Fort Kijkduin had de figurantengroep OuderwetZ na maandenlang stilzitten eindelijk een opdracht. ‘100 jaar voor corona, de Spaanse griep’. Met de acteurs ga je een eeuw terug de tijd in. Hoe gingen ze toen om met die besmettelijke ziekte? Kun je vroeger met nu vergelijken? Bezoekers die de Open Monumentendag op Fort Kijkduin doorbrachten weten het antwoord. Spectaculair was de show van Magisch Verhaal, deze vuurvreter blies af en toe steekvlammen van zeven meter.

Om op de hoogte te blijven van evenementen en activiteiten die georganiseerd worden; kijk op www.denhelder.online en meld je aan de wekelijkse update.

Na de opening startte de historische fietstocht van Jan Kikkert.