Het hippe-industriële pand beschikt over een beneden- en bovenverdieping.
Het hippe-industriële pand beschikt over een beneden- en bovenverdieping. (Foto: aangeleverd)

Eigen trendy onderneming starten?

DEN HELDER - In deze onzekere tijden met een corona-epidemie die nog niet op zijn retour is, is het voor veel zelfstandigen lastig om grote uitdagingen aan te gaan. Toch wordt deze doelgroep in Den Helder de kans geboden om op een laagdrempelige manier te kunnen ondernemen. Hoe dan wel, vraagt u zich misschien af?

Een gesprek met ras-ondernemer Rudy Neugebauer leert dat moeilijke tijden ook veel kansen bieden. In zijn twee verdiepingen tellende pand aan de Spoorstraat 23 in hartje stad Den Helder legt hij zijn plannen uiteen. "Ik run door het land een aantal bruidswinkels, waaronder twee in Almere en een in Rotterdam. Ik zocht al een tijdje naar een geschikte locatie in de Kop van Noord-Holland om ook daar een bruidsmodezaak te openen. Toen mijn partner Ariënne en ik vorig jaar op een supergeschikt pand in Den Helder stuitten, dachten we daar voortvarend van start te gaan. Totdat het coronavirus roet in het eten gooide. Alle bruiloften werden gecanceld met alle gevolgen van dien. Er moest dus een nieuw concept komen."

Shop-in-shop

Omdat Rudy en Ariënne grote affiniteit met living & lifestyle hebben, hebben zij hun winkel inmiddels ingericht met leuke items op dit gebied. "Hierbij hebben we vooral gezocht naar trendy producten en onderscheidende materialen. Omdat ons hippe-industriële pand over een beneden- en bovenverdieping beschikt, is er genoeg ruimte om andere ondernemers de kans te bieden hun producten fysiek te kunnen tonen. Shop-in-shop dus."

Louter voordelen

Het all-in-concept dat Rudy en Ariënne voor ogen hebben, biedt toekomstige huurders louter voordelen. "We hebben alles al in huis: paskamers, hangruimte, legplanken, vitrines, snel internet, een keuken, beveiliging en wat al niet meer. Wij denken aan een viertal ondernemers die elkaar versterken. Dat kan een barista zijn die zich toelegt op lekkere coffees, of mensen die High Tea's en/of workshops verzorgen. Maar ook zelfstandigen met kleding, sieraden, nagelstyling, schoenen, cosmetica zijn van harte welkom. Als het maar met elkaar matcht. Voor de huur hoef je het niet te laten, want participeren is al mogelijk vanaf 250 euro per maand, inclusief gas, water en licht. Bovendien zit je er nooit langer dan een maand aan vast, dus een risico is er nauwelijks. Wij kijken uit naar inventieve ondernemers die met elkaar in een hippe ambiance zorgen voor een gezellige winkelbeleving!"

Belangstelling?

Zie voor meer informatie de Facebookpagina ShopInShopCompany of mail naar: info@ShopInShopCompany.nl Rudy en Ariënne nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.