Marina van der Kruis hoopt met heel haar hart dat een operatie mogelijk wordt gemaakt.
Marina van der Kruis hoopt met heel haar hart dat een operatie mogelijk wordt gemaakt. (Foto: aangeleverd)

Moeder luidt noodklok voor zieke dochter

KOLHORN - 'Welkom op mijn website. Hier vindt u informatie over mij, mijn ziekte en de mogelijkheden tot donaties. Mijn naam is Marina van der Kruijs, 39 jaar, woonachtig in Hoofddorp en getrouwd met een ontzettende lieve man en moeder van drie geweldige kinderen van 4, 8 en 15 jaar oud. Helaas kan ik niet de echtgenote of moeder zijn die ik graag had willen zijn.' Zo staat te lezen op de website www.laatmarinaleven.nl

Marina is één van de drie kinderen van de in Kolhorn woonachtige Harry en Joke Groeneveld, en ze is ernstig ziek. Reden voor haar moeder Joke om de noodklok te luiden. "Ik ben radeloos", zegt ze. Emotioneel vervolgt ze: "Mijn dochter heeft een zeldzame bindweefselaandoening, hierdoor wordt een belangrijke ader verdrukt en als deze knapt, is het einde verhaal..." Een nader gesprek met Marina's man Remco leert dat Marina dringend een operatie nodig heeft. Echter, er is in heel Europa slechts één arts die haar kan helpen en deze neurochirurg bevindt zich in Barcelona. Bovendien is de operatie zeer kostbaar en dit bedrag kan niet door het Hoofddorpse gezin worden opgehoest.

Hard nodig

Remco: "De operatie gaat bij elkaar een slordige €105.000,- kosten. We hebben via diverse crowdfundingacties nu bijna €40.000,- euro binnen. We zijn er helaas nog niet, dus echt alle hulp is welkom." Of zoals Marina zelf zegt: "Ik kan mijn leven kopen, maar ik kan dit niet zelf en daarvoor heb ik uw hulp hard nodig! Deze actie is een noodkreet en ik vraag u dringend om hulp zodat ik moeder kan blijven van mijn drie prachtige kinderen."

ANBI-status

Op de site www.laatmarinaleven.nl is te zien hoe er gedoneerd kan worden. Dat kan ook via de Stichting SOSNL, welke de ANBI-status heeft. Joke Groeneveld weet als geen ander dat haar kind zo snel mogelijk geholpen moet worden. "Als ouders zijnde leven we tussen hoop en vrees. We zijn dan ook heel dankbaar als mensen zouden willen doneren zodat onze dochter binnen afzienbare tijd geopereerd kan worden!"



Marina met een van haar drie kinderen.