Fort KÍJK bij Uitgeest.
Fort KÍJK bij Uitgeest. (Foto: Lia Vriend)

Het leven van soldaten in Fort K'IJK

UITGEEST - Fort K'IJK nodigt belangstellenden van harte uit om een 'K'IJKje' te komen nemen in het bijzondere fort voor een historische rondleiding over het leven van soldaten in een echt fort.

Zaterdag 3 oktober zijn geÏntesseerden om 13.30 uur om het prachtige Fort K’IJK bij Uitgeest van binnen te komen bekijken. Een unieke kans. Onttdek eht leven vande 263 soldaten, hoe ze sliepen, en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.

Veenweidelandschap

Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap.


Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld voor publiek. Er is een theeschenkerij en er kan een autdiotour worden gevolgd over de Stelling van Amsterdam en de omliggende natuur.


Belangrijk: reserveren en het dragen van een mondkapje is in verband met het coronavirus verplicht. Kosten volwassenenen € 7,-, donateurs betalen € 4,-. Reserveren verplicht: www.gaatumee.nl