Uitgeester senioren superactief
Uitgeester senioren superactief (Foto: aangeleverd)

Uitgeester senioren klaar voor oktober

UITGEEST - De Stichtng Uitgeester Senioren (SUS) heeft voor oktober een aantal aciviteiten op stapel staan. We vatten ze even kort samen.

Woensdag 14 oktober is er in de herfstvakantie een film voor opa's en oma's en hun kleinkinderen. In deze familiefilm wordt Nederlands gesproken en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Zaal open om 13.45 uur. Grootouders betalen € 3,50 inclusief koffie/thee, kinderen € 1,50 inclusief limonade en wat lekkers. Vooraf aanmelden.

Donderdag 15 oktober van 9.30 uur tot 11.30 uur het bekende repair café. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die helpen met reparatie van: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators, computers en kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar men dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

Woensdag 28 oktober bingo. Er worden drie ronden gespeeld en er is alleen zaalverkoop.

Verder zijn er vrije plaatsen bij Schrijverskring Uitgeest. Degenen die het leuk vinden om te schrijven, krijgen ter plaatse een opdracvht/suggestie. Maar ook zelfgeschreven epistels worden besproken. De startdatum is maandag 12 oktober, eens per drie weken op maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten bedragen € 15,- voor in totaal tien bijeenkomsten.

Tijdens de cursus Windows in theorie en praktijk veel praktische tips in de omgang met de computer. Daarnaast ook uitleg over de werking van computers: wat gebeurt als u de computer aanzet? Wat als er wat mis gaat? Hoe werkt email? Wat is webmail? Wat is ‘opslaan in de Cloud’? Verder het omgaan met Windows 10: gebruik van linker versus rechter muisknop, instellen van het beeldscherm, gebruik van usb-stick en/of externe harde schijf, gebruik van sneltoetsen, Tot slot introductie tekstverwerken (Word), rekenblad (Excel) en presentatie (Power Point). Start woensdag 14 oktober. Wekelijks van 14.00 tot 15.30 uur.Kosten: € 33,-- voor tien lessen.


Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, 1e etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, tel. 0251-319020 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Meer informatie: www.uitgeestersenioren.nl